Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.06.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 878. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.06.27. Közélet

Jóváhagyták a közlekedés módosítását Baróton

A körforgalom lehetõsége is felvetõdött a bányász szobor körül, egyesek látnak ebben értelmet és logikát

A.E. Szerdán elfogadták a forgalom változtatására irányuló tanácshatározatot. Az új szabályrendszer célja még átláthatóbbá tenni Baróton a közlekedést, megkönnyítve így az autósok, biciklisek, és gyalogosok dolgát. A Szép Béla EMNP-s tanácsos meglátása szerint, az életbe léptetéssel és a megszavaztatással várni kellett volna még, egyszer legyen rendezett város, aztán jöhet a forgalom szabályozás.

Lapunk hasábjain már közzétettük részletesen a határozattervezetet, most szerdán tulajdonképpen egy módosító javaslattal ugyanazt fogadták el.
A módosítást Szabó Péter RMDSZ-es tanácsos tette, aki elmondta, konzultálva a helyi kamionosokkal, valamint a nagyobb teherautók sofõreivel teszi meg javaslatát, mely értelmében a bányász szobor körüli háromszög forgalmi rendjét megváltoztatnák. A 131-es megyei út, ami Olasztelek- Köpec irányába halad, lenne a fõút, így a Fényes vendéglõ szomszédságában – az átjáró elõtt – lévõ stoptábla eltûnik. Községi úttá nyilvánítják a Bibarcfalva- Köpec irányába haladó, bányász szobor mellett elhaladó útszakaszt, ennek értelmében a háromszög jobb sarkához menetirányban, kerül az elsõbbségadás tábla. Így a Bibarcfalva- Olasztelek, templom alatti, kifele tartó szakasz külsõ felére is elsõbbségadást jelzõ tábla kerül.
Az új rendszabály a központon kívül leginkább a Rózsák terét érinti, amelynek teljes mentén átalakul a forgalom, már ami a parkolásra vonatkozik. A Cimbora óvodától befele, egészen a Kereskedelmi Bank sarkáig, tilos a megállás az út jobb oldalán. Tilos lesz megállni a bányász szobor, az egykori Gál Lajos üzlettel szembeni szakaszán, valamint a Fényes vendéglõ és az OTP Bank felsõ sarka között, a Baróti Szabó Dávid Iskola és a külsõ Mária gyógyszertár elõtt. A tiltások mellett, több parkoló helyet is kialakítanának a járdával párhuzamosan, ezek között az egyik legnagyobb a francia tömbház és a Bank közötti szakasz.
Szabályok ide, szabályok oda, a járdákon folyton autók állnak, emiatt egyes helyeken nem lehet gyalogosan közlekedni, az embereknek ki kell menniük az útra, ha haladni akarnak, a nagygazdák dzsippjei miatt – hanzgott el.
Az új forgalmi rend a jelzõtáblák kihelyezésétõl lép majd életbe.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 878. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.