Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.04.03.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 607. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.04.03. Közélet

A viszontválasz jogán
  Nagy tisztelettel szeretnék pontosítani a 2009. március 20-án, az Erdõvidék hetilapban megjelent Olvasói levél, A válasz jogán cím alatt leírtakkal kapcsolatban.
Elõször is a cinikusság nem jellemzõ rám, inkább megpróbáltam némi enyhe humort becsempészni írásomba. A címszavakban ezért is idéztem a több száz éves történelmi legendát Hunyadvára kapcsán. Nem gondolom, hogy Nagyajta önkormányzatának tagjai, akár a polgármester úr szívtelen lenne. Nem így fogalmaztam a 2009. február 27-én megjelent Erdõvidék hetilapban, ezért visszautasítom ezt az állítást.
Másodszor, személyesen úgy értékelem, hogy írásommal célomat elértem. Ezt a kijelentésemet arra alapozom, hogy a polgármester úr a válasz jogával élve, érthetõen a legpontosabban megfogalmazta a megépített ívóvízhálózattal kapcsolatos jelenlegi helyzetet, az általános bürokrácia jelenleg létezõ útvesztõit, így mostantól minden nagyajtai polgár számára megoldottnak látszik a kérdés, hogy miért nincs víz a megépített, beüzemeltetett hálózatban. Minden cinikusság nélkül, én a magam nevében köszönöm a részletes és nagyon is érthetõ magyarázatot. Ennek reményeim szerint nemcsak én veszem hasznát, hanem minden nagyajtai lakos, akik sokszor feltették a kérdést a hálózat leállásával kapcsolatban. Tisztelt polgármester úr! Biztosíthatom, hogy az évszámokat nem felejtettük el. Az élet iskolája, a hátam mögött a sok X-jel ezt igazolja.
Harmadszor: Tisztelt polgármester úr! Nem vontam párhuzamot a fõcsap megnyitása és az olvasói levél megírása között. Igaza van, tényleg könnyebb olvasói levelet fogalmazni, mint egy fõcsapot megnyitni. Bírálni is könnyû, de annál nehezebb a bírálatot elfogadni. Csupán azt nem értem, ki, kit bírál. Én a valamikori kézikaszákkal is úgy tudtam kaszálni mint bárki más. Az írás számomra csak másodlagos, de néha élek azzal a jogommal, hogy írhassak, persze csak a valóságot.
Negyedszer, meg örvendek(ünk), hogy szennyvízcsatorna kapcsán beindult a megvalósíthatóság tanulmányozása. Személyesen a polgármester úr által is ismert eléggé kellemetlen helyzet kapcsán. Ugyanis kéthetente szaglószervünknek köszönhetõen szívjuk magunkba a pöcegödrök ürítésekor kiáramló illatot, de személyesen, persze nemcsak jó magam – tapintsuk is a gödrök tartalmát, amikor nyugdíjasként, de mégis fõállásban végezzük a meglévõ szerény szerkenytûvel a szippantást. Ezért mondjuk el sokszor, inkább tesszük fel a kérdést, vajon megérjük, mi tömbházban lakók, persze sok X-el magunk mögött, hogy szennyvízcsatornán érjen rendeltetési helyére a háztartások szennyvize? Személyesen a szó legszorosabb értelmében a lehetõ legjobbnak tartom, hogy Nagyajta viszonylatában megoldódott a háztáji szemét elszállítása. Környezetvédelmi szempontból nagyon fontos dolog, s ha környezetünk védelmérõl van szó láthatjuk, hallhatjuk, hogy lelkészeink is a szószék magaslatáról figyelmeztetnek, hívják fel figyelmünket arra a XXI. század legfontosabb problémájára, aminek mi nagyajtaiak is részesei vagyunk.
Számomra a téma további tárgyalása befejezett.
Tisztelettel,
 Marosi Imre


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 607. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.