Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.06.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 876. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.06.13. Magazin

Az RMDSZ partner vagy ellenség?

,,Az RMDSZ nem szokott jelentéktelen politikusok lázálmaira, légbõl kapott hamis állításaira reagálni, most azonban kivételt kell tennünk, hiszen Bogdan Diaconu PSD-s parlamenti képviselõ újabb képtelenségeit nem lehet szó nélkül hagyni" - fogalmazott Kovács Péter, az RMDSZ fõtitkára azzal a nyilatkozattal kapcsolatban, amely szerint a szociáldemokrata politikus zsarolással vádolja a Szövetséget, amiért felemelték szavukat a kormánykoalíciós partner párt képviselõjének magyarellenes törvénykezdeményezései ellen.
,,Nem hallgathatunk akkor, amikor az egész magyarságot járatják le, amikor minket hátrányosan érintõ szabályozásokat készítenek elõ és megpróbálnak megfélemlíteni minket.
A nacionalista szólamok puffogtatása sajnos még mindig nem ment ki a divatból, bár tudjuk azt is, hogy Diaconunál nagyobb kaliberû szélsõséges politikusok is eltûntek már a süllyesztõben" - hangsúlyozta a fõtitkár.
Kovács Péter rámutatott: Bogdan Diaconu félelmeivel ellentétben senki nem akarja õt elhallgattatni, és ami még fontosabb, nem vonja senki kétségbe Románia egységét.
Mindez csak egy olyan politikus fejében fordulhat meg, aki minden mondatában büntetni, betiltani, feljelenteni akar.
A Szövetség fõtitkára szerint a képviselõ parlamenti tevékenységének egészét az teszi ki, hogy szenvedélyesen sokat foglalkozik a magyarokkal: életünket megkeserítõ intézkedéseket terjeszt elõ és kifogásol minden magyar kezdeményezést.
,,Nagy tüske volt szemében a Székelyek Nagy Menetelése, a magyar szimbólumok hivatali használata, mint ahogyan az is, hogy 2010-ben Markó Béla, akkori miniszterelnök-helyettes magyarul folyatott hivatali levelezést.
Számtalanszor ki akarta tiltani a Szövetséget a kormányból, az Európai Parlamentbõl, fel akarta oszlatni a romániai magyar pártokat és legújabban a területi autonómiát támogató tüntetéseket is"- sorolta Kovács Péter, majd hozzátette: Bogdan Diaconu és pártja el kell döntse, hogy az RMDSZ kormánykoalíciós partner vagy ellenség.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 876. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.