Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.06.06.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 875. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.06.06. Sport

A fiataloknak ma több lehetõségük van, de a tehetség önmagában nem elég

Véget ért a 2013-2014-es labdarúgó bajnoki idény, a megyei D. osztályos pontvadászatban, ahol a baróti VSC csapata 9 gyõzelmével, 4 döntetlenjével és 15 vereségével, 31 begyûjtött pontjával a 10. helyen végzett. Nem futott valami remek idényt a baróti gárda, ám ez a bajnoki év mégis emlékezetes marad a klub számára, hiszen egyik játékosuk kiemelkedett a mezõnybõl, olyannyira, hogy az utolsó fordulóig még versenyben állt a gólkirályi címért is, végül 33 találattal a második helyen végzett. A megyei labdarúgó szövetség felfigyelt teljesítményére, és a 2013-2014-es bajnokság legjobb játékosává választották a baróti Cojocaru Gábort, ez alkalomból a 23 éves csatárral beszélgettünk.


- Mikor kezdtél el komolyabban focizni?


- 11 évesen, az akkori edzõm, Benedek István kivitt Olasztelekre, így tulajdonképpen ott kezdõdött el minden, akkor ott a junioroknál játszottam. Onnan kerültem vissza Barótra, ugyancsak az ifikhez, ahol 2006-ban a megye legjobbjának választottak. Azóta egy kis kitérõt leszámítva, amikor is Bardocra igazoltam, Baróton focizom.


- Hogyan látod, mi áll az idei remek teljesítményed mögött?


- Úgy vélem, az a rengeteg edzésmunka, amit ebbe annak idején önszántamból belefektettem, most érett be igazán, mert úgy gondolom, ahhoz, hogy egy játékos fejlõdni tudjon, oda rengeteg munka kell. Természetesen ahhoz, hogy kiérdemeljem ezt a díjat, kellett egy csapat is, akiknek ezúttal is köszönettel tartozom. De nem feledkezhetek meg édesanyámról, aki mindvégig mellettem állt, és támogatott abban, amit igazán szeretek, ha õ nincsen, az õ segítsége, akkor ma valószínûleg nem tartanék ott, ahol most.


- 23 évesen mit jelent számodra ez az elismerés?


- Nagyon fontos és természetesen büszke vagyok rá, fõként úgy, hogy mindezt nem a topcsapatok játékosaként értem el, hanem a középmezõnybe tartozó baróti csapatban játszó játékosként. Kissé csalódott voltam, hogy nem lettem gólkirály, de ez a cím mindenért kárpotolt, úgy érzem.


- Innen hogyan lesz tovább, kaptál ajánlatokat?


- Eddig még nem, igaz 23 évesen rá kellett ébredjek arra, hogy már nincs sok lehetõségem, túl “öreg” vagyok ahhoz, hogy esetleg felsõbb osztályban legyen keresnivalóm. Ha ez a díj, vagy ez a jó forma hamarabb kijön, akkor talán kapok ajánlatokat, természetesen nem zárkózok el most sem a lehetõségektõl. De azt tudom, hogy a foci mellett az életben a megélhetésért másfelé kell orientálódnom, komolyabban kell vegyem a jövõmet.


- Úgy véled, itthon egy fiatal labdarúgónak nincs jövõje?


- Nem, de amikor én voltam tizenéves, akkor sokkal kevesebb lehetõségem volt, nem volt, aki mellém álljon, és komolyan egyengesse az utamat ezen a szinten, elég az, amit itt kap az ember, de a magasabb osztályhoz több kell, mint önmagában a tehetség. A mai fiatalok ügyesek, és számukra több a lehetõség, itt van például a baróti Fociakadémia, ami szerintem egy nagyon jó dolog, ezeknek a gyerekeknek több lehetõségük van megmutatni magukat, több sanszuk van arra, hogy esetleg valaki felfedezze õket. Igaz, ehhez dolgozni és akarni kell mindennél jobban a sikert!

Kérdezett: Albert Egon
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 875. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.