Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.05.30.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 874. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.05.30. Közélet

Több újság is közölt egy hasonló cikket Felsõrákosról, de sajnos semmi elõrelépés, hatható tenniakarási hajlandóság nem mutatkozik a tanács részérõl.
Halogatás, majd meglátjuk, jól van úgy minden, a poros sárfészek falu mit akar?! Van városmenedzser, járt-e a faluban, a hídra, mely bejön a faluba, több lyukat már nem is lehet csinálni, és tovább a falu közti is úgy néz ki!
Tudtommal a városhoz tartozunk mint külváros, akkor mi a gond? Csak adófizetõk vagyunk? Erõs szervezettõl gyenge teljesítmény.
A mindenkori vízprobléma a legfõbb gondja a falunak, miért akarják a baróti vizet ránk erõszakolni, mikor a falunak megvan a Darázs forrása, amely szabadeséssel bejön a faluba, nem kell pumpával összetörni, meg jó drágán megfizetni és mindenki fogja használni, mert 90% feletti a tisztasága, de a baróti vizet nem fogják használni, pláne akinek van, akkor az adóba teszik, hogy mindenki fizessen, mint más egyebeket?
Az Aquacovot támogatja a többség, hát a segítség jó, de ha hátraütõje lesz, pl. megyei központosítás, akkor mi lesz?
A megye is mindent, amit lehet elszippant nagyjából a tanácsoktól, tõlünk, úgy viselkedik mint Bukarest.
A falu kapott pénzt Ford úrtól, hol van, elment a felmérésre - mondta Kotecz falufelelõs, ki mérte fel, mikor és mennyibe került, erre konkrét felelet kell. Százezer lejt kapott a tanács a vízhálózat bõvítésére, hova lett?
Az úgynevezett úri benvalót, ahova a ravatalozót akarják csinálni, elgazolták, a rengeteg anyagot behordatták a karierbe, nemhogy segítettek volna pár szegény emberen, úgy néz ki, hogy az iskolánál levõ laktanya is sorsára jut.
Nem kéne elõször kanalizálni? A sok víz a mezõn folyik szét, mert csak egy helyt van bevezetve a Kormosba.
A faluban található értékekkel senki nem foglalkozik, a szövéssel (szedett), a kosárfonással és dísztárgyak készítésével, át kéne adni valakiknek, vagy a néhai Pál B. Miklós trófea gyûjteménye is felbecsülhetetlen értékû, nem kéne a turistáknak megmutatni például, akik jönnek Réka várához?
Egy tájházat nem lehetne összealkotni, hogy ami régiséget még nem adtak el, oda összegyûjteni, sokat lehetne tenni, ha volna aki felkarolja a falu sorsát.
Aszfalt útja sem lesz a falunak soha, mert a város a pénzeket felemészti, az innen befolyó pénzekbõl. Például legelõk stb., mennyit fordítanak a falura? Sok, nagyon sok kérdés van, és maradnak a megoldatlan gondok, és a lakosság elégedetlensége.

J.Á., Felsõrákos<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 874. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.