Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.05.30.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 874. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.05.30. Magazin

A csipke, az örök visszatérõ

A.E.Minden év májusában, rendhagyó módon megszervezik a Baróti Szabó Dávid Iskola, könnyûipari - textil szakán tanuló lányok divatbemutatóját.
Idén XVIII. alkalommal vonultak a “kifutóra” múlt csütörtökön a tanulók, akik különbözõ ruhakölteményeket mutattak be, a csipkecsodától, a koktél ruhán át egészen a hétköznapi divatig.

A divatbemutatón a nagyközönség betekintést nyerhetett a kulisszatitkokba is, az anyaghasználat történetébe vagy, hogy tulajdonképpen mibõl és hogyan készültek a bemutatott ruhák. A csipke, amely mintás textília, Velencébõl indult hódító útjára, jellegzetessége, hogy a mintát nem utólag viszik rá a kész anyagra, hanem a textil készítése közben jön létre maga a minta, ez a lyukacsos, áttört anyag könnyedsége, légiessége miatt, az öltözködésben kapott nagy szerepet. Két alapvetõ fajtája van: varrot csipke, vert csipke, nagyon romantikus, és tudni kell róla, hogy egy örök visszatérõ. A ruhák farmeranyagát a Platanus cég, a nyári ruhákét pedig a Simmonffy Alapítvány adományozta, a diplomamunkák mellett a lányok bemutatták a Laura Háztól kapott ruhadarabokat is, amelyet meglehet vásárolni. A ruhák mindenike az iskola mûhelyeiben készült, és azok a lányok mutatták be, akik megtervezték, kiszabták õket. A ruhakollekciók (estélyik, szoknyák, koktél-, alkalmi és átalakított ruhák): selyembõl, sztrecscsbõl, szövetbõl, farmeranyagból készültek.




<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 874. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.