Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.05.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 872. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.05.16. Művelődés

“Jer és lásd”

Szász Réka. Vasárnap tartották a Székelyföldi Egyházmegyék Nõszövetségeinek a Régiós Konferenciáját Baróton, a református templomban, ahol jelen voltak a székelyudvarhelyi-, a kézdi-, orbaiszéki-, a brassói-, sepsi-, és az erdõvidéki egyházmegyék küldöttségei. Tatár Anikó lelkipásztor, az erdélyi református nõszövetség egyházkerületi elnökségének titkára hirdetett igét, majd a küldöttségek képviselõi, valamint Berszán István az Erdõvidéki Református Egyházmegye esperese, valamint Krizbai Imre helybeli lelkipásztor köszöntötték a jelenlevõket. Ezt követõen elõadást hallhattak a résztvevõk, majd mûhelymunkára került sor.

Egy áldásos együttlét margójára
A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másoknak is ad belõle. Mert amikor bennünket elküldtek, az útra bocsátó hatalom így szólt: "Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit. Segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy, mint magadra, és ne hagyd a sötétségben elmerülni. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg..… Felelõs vagy minden emberért aki veled él, el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. Most eredj és élj, mert a világ a tiéd."../ Hamvas Béla.
"Jer és lásd meg" Jn.1:47 jelige alatt tartottuk meg május 10-én, Baróton, a Székelyföldi Református Egyházmegyék Nõszövetségeinek Régiós Konferenciáját. Közel 220 résztvevõ istentisztelet után, amelyen Tatár Anna, egyházkerületi titkár szolgált, elmélkedhetett Ráduly-Baka Zsuzsanna, erõsdi lelkipásztor elõadása alatt, majd mûhelymunkák során kereshette a megoldásokat a mai világ egyik társadalmi, szociális kis- és nagyobb közösségi gondjára: a magány, egyedüllét, társtalanság feloldására, közösségi élmények megélésének erõsítésérõl, közösségeink vonzóbbá tételérõl, melyben megtalálhatja helyét gyermek, fiatal, középkorú és idõs is egyaránt. Az Erdõvidéki református nõszövetség hálás köszönetét fejezi mindazoknak, akik lelkiekkel és anyagiakkal hozzájárultak. Köszönet az elõadóknak, csoportvezetõknek, a házigazda baróti református egyház lelkészének és nõszövetségének, Erdõvidék összes nõszövetségének, akik hozzájárultak a vendéglátáshoz. Támogatóinknak: Erdõvidéki Református Egyházmegye, Berszán István esperes úrnak, Oláh Aurelnek, a Kormospan, Erpék, Diószegi pékségeknek. Ezért az áldásos együttlétért legyen Istené a dicsõség! 

Az Erdõvidéki Református Nõszövetség
nevében, Farkas Erzsébet, elnöknõ.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 872. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.