Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.04.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 869. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.04.25. Sport

Baróti gólöröm, ez a mérkõzés a 11-es mezben játszó Vincze Róbert (képen középen) alakításáról is emlékezetes maradt

Megküzdöttek a gyõzelemért a barótiak, övék a három pont!

A.E. Megküzdött a hazai gyõzelméért a baróti VSC, elsõ ránézésre a 4-1 sima mérkõzésnek tûnik, ám a pályán teljesen más volt a helyzet.
A szitabodzaiak szívósan védekeztek, igaz, gyakorlatilag alig jutottak el az elsõ félidõben Borcãiaº kapujáig. Barót ezzel szemben több ígéretes támadást is vezetett az egyik végén, egy kapu elõtti kavarodásból a vezetést is megszerezték, Potyó révén (1-0).
Hiába a vezetõ gól, a barótiak mégsem nyugodhadtak meg, és nem jöhettek úgy ki a második félidõre, hogy ez egy megnyert mérkõzés. Hogy még nehezebb legyen a dolguk, az esõ is eleredt, így a pálya talaja is megnehezítette a dolgukat, igaz, az idõjárás a szitabodzaiaknak sem kedvezett.
A második félidõ jóval nagyobb iramot és több helyzetet és értelemszerûen több gólt is hozott, amibõl a baróti gárda került ki jobban. Ám ha egy mondattal akarnánk jellemezni a második játékrész történéseit, akkor azt írhatnánk, hogy Vincze Róbert - Szitabodza 3-1. Természetesen ahhoz, hogy Barót gyõzni tudjon, 11 játékos kellett, 2-0-ás vezetésnél, rögtön szépít az ellenfél, a góltól egy kissé erõre kapott Szitabodza, és többször is veszélyeztette a hazai kaput. Szerencsére Borcãiaº reflexein és hatalmas rutinján nem tudtak túljárni, így sikerült túlélni a rohamokat. Az “öreg” hálóõr védései újra önbizalmat adtak a csapatnak, és szép lassan megint magukhoz vették a kezdeményezést, és tetszetõs, szép támadásokat vezettek. Az igyekezetüket ismét Vincze váltotta gólra, akinek másodszorra is helyén volt a szíve, és nem hibázott, a nyolcvanadik perc körül már kettõvel vezetett a gyõzelmi reményeket dédelgetõ Barót. A bekapott góltól végképp összecsuklott az ellenfél, és a mérkõzés hátralévõ bõ tíz percében az történt, amit Barót akart, a szitabodzaiak mind inkább az öltözõ felé tekintgettek. A lefújás elõtt ismét a nagyszerûen játszó Vincze került helyzetbe, aki egy az egyben törhetett kapura, kicselezvén a kapust, már csak be kellett gurítania a labdát... õ azonban önzetlenül, az egész meccsen nagyot küzdõ társára, Cojocarura hagyta a negyedik gólt.
Összességében megdolgoztak a legények a három pontért, nem volt könnyû, de küzdöttek becsülettel, és tudtak egy csapatként játszani. A mérkõzésekre kilátogató szurkolók pedig nem is voltak hálátlanok, elsõ perctõl az utolsóig végig buzdították a csapatot, rég nem volt ilyen hangulat a baróti pályán, és ezt jó volt átélni, megélni.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 869. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.