Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.04.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 869. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.04.25. Közélet

A székely zászló tartói is eltörpülnek a kész  alkotás mellett  

Székelyföld legnagyobb zászlóját varrták Kisbaconban

A.E.Minden bizonnyal Székelyföld legnagyobb székely lobogóját varrták meg Kisbaconban az elmúlt másfél hónapban. A nem mindennapi vállalkozásról Szép Béla, a baróti EMNP elnöke számolt be, aki lapunknak elmondta azt is, hogy hová lesz felhúzva a 15 méter hosszú és 7 méter széles székely zászló.

Krizbai Imre református lelkipásztor közremûködésének köszönhetõen keresték meg az erdõvidékieket körülbelül másfél hónappal ezelõtt a zeteváraljai polgárok, hogy hallottak a Barót központjában felállított székely zászlóról, és õk is szeretnének egyet. Ám õk nem egy akármilyen zászlót rendeltek, egy 15x7 métereset, amelyet egy húsz méter magas zászlórúdra tûznek ki Zeteváralján, vasárnap.
A 105 négyzetméter anyagot felvevõ zászlót Benkõ Judit Edit kisbaconi varrónõ készítette, aki a Bodvaj Egyesület munkatársa, a mûveletbe az egyesület többi tagja is besegített.
“Örömmel tölt el az, hogy Kisbaconban varrták meg Székelyföld legnagyobb székely zászlóját, amelyet vasárnap húznak fel reggel tíz órakor Zeteváralján. Büszke vagyok arra, hogy Barót híre máshova is eljutott, mint olyan településé, ahol tisztelik, és õrzik szimbólumainkat, ez mindenképp megtisztelõ érzés.” - fogalmazott Szép.
Ezzel a tettel egyfajta választ is megfogalmaztak az új romániai zászlótörvény irányába, az elnök szerint csak egy székely zászló létezik, az, amelyik a hagyományos szimbólumokat, színeket tartalmazza, s amiben sem város, sem község címere nem szerepel. Megtudtuk azt is, hogy hasonló akciókra a nyár folyamán még sor kerül, hiszen több erdõvidéki falu is jelezte zászlóépítési szándékát, ám azt, hogy hová állítanák, nem árulta még el.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 869. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.