Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.04.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 867. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.04.11. Magazin

Szappanoperák, s hirdetések

Mindenki nézi a televíziót, van aki a politikát követi reggeltõl estig, mert van ideje, fõleg, ha nyugdíjas, legalább addig nem jut eszébe, hogy a munkamezõn letöltött hosszú idõszakra micsoda mizerábilis nyugdíjat folyósít az állam. Hallgathatja reggeltõl estig a televízió csatornákban szereplõ újságírók kirohanásait, hamis fejtegetéseit a nemzetgazdaság jelenlegi állásáról, a politikusok vallomásairól stb. Bevallom, én is szoktam néha-néha nézni a politikai vitákat, de amikor bemondják, hogy hirdetés következik, legtöbbször felmérgelõdök, s elkapcsolok más adóra. Pedig, hátha valami értelmes dolog kisülne a végén. Igaz, legtöbbször habzó szájú, magukra sokat adók fejtik ki véleményüket a nép sorsáról, pedig az illetõknek nem fáj a nép sanyarú sorsa.
A hirdetésekkel pedig a méreggel öletik meg a televíziónézõket. Jön a WC bacilusokat harci állásban bemutató hirdetés, majd az õket megsemmisítõ vegyszer. Ezek a bacilusok valami nagy fantáziájú mûvész találmányai, mert olyan szörnyû kinézetûek, hogy még mi felnõttek is elrettenünk tõlük, de a kisgyerekek rémálmot látnak tõle, mert hiába írják ki, hogy 12 éven aluliaknak nem szabad megtekinteni ezt a horror hirdetést, mire ezt elolvassa valaki, már folyamatban van, állítólag a mi védelmünket szolgáló vegyszerek folyamatos ajánlása.
Tessenek vigyázni, mert vannak jobb reklámok is, amelyeknek komolyan vétele az ember pénztárcáját is kifoszthatja. Ügynökök ajánlanak jobbnál-jobb felszereléseket, gépezeteket, gyógyszereket.
Történt olyan eset, amikor otthon egyedül tartózkodó hölgyek áldozatul estek holmi ügynököknek, akik, úgy-e, pénzszerzés végett vásárlásra bírták õket, s elmagyarázták, hogy a szinte semmittevés miatt túlsúlyos, magyarul elhízott hölgyek pár hét alatt úgy lefogynak ezeknek a tornagépeknek a segítségével, hogy akár modellnek is mehetnek. Az asszonyok el is hitték, s mivel egymást könnyû rábeszélni, az illetõ utcasoron minden asszony vásárolt egy olyan csudagépet. A férfiak nem voltak otthon.
Jöttek haza hétvégén a férjek, akik messzebb dolgoztak a szülõfalutól, s csak hétvégén jöttek haza. Mikor megtudták a nagy gépesítést, kitört a botrány.
Az asszonyok eleget mondták, õk nem hibásak, mert azok az emberek, akiktõl vásároltak, valami varázserõvel voltak megáldva, másképpen nem tudták volna rájuk sózni a cudar holmit.
A gazdák a rendõrségre mentek panaszt tenni. Mi lett az eredmény, már nem ide tartozik. De tanuljon az esetbõl minden asszony s ember, másként a pénztárcájuk bánja.
Még érdekesebbek a szappanoperákkal kapcsolatos történetek. Ezek, mint mindenki tudja, folytatásokban leközölt filmek, általában nem valami nagy színvonalú alkotások, de a köznép nagy többségének nagyon tetszenek. Pedig, az említett filmekben, legtöbb esetben vagy veszekszenek, vagy sírnak, esetleg szidják egymást, s várhatja a nézõ a következõ epizódot.
A tisztelt olvasókat, TV nézõket nem akarom lebeszélni a szappanoperák nézésérõl. De amikor az opera miatt odaég a hús vagy egyéb, sülni odatett élelmiszer, akkor a dolgok kezdenek egy kicsit rossz vágányra sodródni. Mert hogy a folytatásos film miatt a mezõn félbehagyunk bármiféle munkát, hazamegyünk megnézni egy új részt a kedvenc filmünkbõl, s utána megint kimegyünk a mezõre, nem számít a távolság, az még elfogadható, de amikor már családi perpatvarok keletkeznek ezek miatt, rosszul áll a szénánk.
Sok családnál már két vagy több televízió is van. Amikor szappanopera következik, a feleség megy a másik televíziót nézni, mert az ura esetleg ki nem állhatja az ilyen filmeket. Viszont, ha futballmeccs következik, akkor megint a feleség átmegy másik tévéhez, mert õ a futballt ki nem állhatja.
De mi lesz ott, ahol csak egy tévé van. Esetleg kitör egy kis családi botrány. Csak úgy ne járjanak, mint azok, akik osztozáskor a televíziót is kettéfûrészelték.
Egyed Béla gépészmérnök
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 867. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.