Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.04.04.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 866. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.04.04. Aktuális hírek

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa az erdõvidéki civil szervezeteket, egyházakat!
Tizedik esztendeje immár, hogy a romániai munkavállalók is felajánlhatják jövedelemadójuk 2%-át az általuk kedvezményezett civil szervezetek, egyesületek és alapítványok, illetve egyházak részére. A civilek következetes és kitartó felvilágosító munkájának köszönhetõen egyre nagyobb összegek állnak az önkéntes közösségi munkát végzõk rendelkezésére. A munkavállalók közül is egyre többen értik meg, hogy ha nem élnek ezzel a lehetõséggel, akkor ezek a pénzek felszívódnak és eltûnnek a nagy országos költségvetésben, viszont ha valamelyik helyi egyesületet, egyházközséget támogatják vele, akkor ezek az összegek itthon kerülnek felhasználásra és valamelyik közösségünk fejlõdését elõsegítõ rendezvény vagy más közhasznú tevékenység költségeit fedezik, egyszóval valamilyen helyi közügyet szolgálnak.
A Baróti Pénzügyi Hivatal információi szerint 2011-ben 52 ezer, 2012-ben 57 ezer, míg 2013-ban 59,4 ezer lejt tett ki az erdõvidéki 2 %-os felajánlások összértéke, amelyeken több mint 130 egyesület, alapítvány vagy egyházközség osztozott. Ezek nagyrésze erdõvidéki vagy Erdõvidéken is tevékenykedik, de több olyan szervezet is van közöttük, amelyeknek nem sok közük van kistérségünkhöz. A szervezetenkénti összegek többsége nem jelentõs (15 szervezet gyûjtött 1.000, 5 szervezet 2.000 lejnél nagyobb összeget), de a kis költségvetésbõl gazdálkodó egyesületek, alapítványok számára ezek a kis összegek is nagyon sokat jelentenek. Mit kell tenniük a 2%-ot felajánló munkavállalóknak?
Miután eldöntötte, hogy melyik szervezetet, egyházközséget kívánja támogatni, kitölti a saját személyi adataival (a CNP pontosságára fokozottan figyelni!), illetve a kiválasztott szervezet adataival a 230-as számú típusnyomtatványt (más típusú jövedelmek esetén a 200-ast) és személyesen vagy postán eljuttatja a kitöltött nyomtatványt a lakhelyéhez leközelebb található, esetünkben baróti adóhivatalhoz. A nyomtatványra összeget nem kell írni, a felajánlásra kerülõ összeget a pénzügy számolja ki. Egy személy csak egy szervezetnek tehet felajánlást! Az idei felajánlás a 2013-as esztendõre szól, így azok is felajánlhatják adójuk 2 százalékát, akiknek jelenleg nincs munkaviszonyuk, de 2013-ban még volt. További információk, nyomtatványok a www.doilasuta.ro honlapon is találhatóak. 2014-ben a nyomtatványok leadási határideje május 25. Ezúton is biztatunk minden munkaviszonnyal rendelkezõ erdõvidéki polgártársat, hogy éljen a törvény adta lehetõségével és legyen támogatója valamelyik erdõvidéki civil szervezetnek, egyháznak, ezzel is hozzájárulva székely-magyar közösségeink erõsítéséhez, gyarapításához. További segítségért, ûrlapokért forduljon az Ön által támogatásra kiválasztott szervezet, egyházközség vezetõjéhez, vezetõihez.
Demeter Zoltán<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 866. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.