Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.04.03.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 607. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.04.03. Közélet

Nem üti a széle a hosszát
H. F. A.  A gólyák érkeztével Ajta községben is elfogadták az idei költségvetést. A vártnál jóval kevesebb pénzzel kell beérniük idén, de a reményt nem adják fel, tovább folytatják az elkezdett munkát, újabb terveket szõnek. Bihari Edömér polgármester bizakodóan válaszolt kérdéseinkre.  
– Mire futja az idei költségvetésbõl?
–  Az ajtai helyi tanács a napokban kétszáz ezer lejes költségvetést fogadott el, a tavaly százhetvenöt ezer volt, azonban idén jóval több kiadásunk van. A tanügynek például harminc százalékkal nagyobb összeget kellett elkülönítenünk, többet hagytunk jóvá a Diakónia Keresztyén Alapítványnak is. Tekintetbe véve az alkalmazottak fizetésének fedezését, általános feljavításokra szinte semmi nem jut.
– Mennyit kapnak az egyházak?
– A tavaly a református, unitárius, római katolikus és az ortodox felekezeteknek tizenhatezer lejt adtunk. Idén sajnos nem tudtunk az egyházaknak pénzt szorítani.
–  Hogyan hidalják át a hiányokat?
– Már elkészült a szennyvízcsatorna megvalósíthatósági tanulmánya, de pályáztunk a nagyajtai kultúrotthon feljavítására is, ott újra kell cserepezni, a mennyezetet restaurálni, a dísztermet teljesen fel szeretnénk újítani. Mindez a 322-es néven ismert integrált pályázat része, EU-s kiírás, de a pontozást Romániában állapítják meg, és jóval kedvezõbbek a moldvai falvak számára, mint nekünk. Idén meg szeretnénk vásárolni orvosi rendelõnek a Ferenczy-kúriát, habár annak a kiadásaitnem tudtuk befoglalni a költségvetésbe. A tavalyról nem maradt meg pénzünk, azt is mondathánk, hogy hiányban jöttünk ki. Reméljük, hogy egyéb forrásokhoz is hozzájutunk, nem adjuk fel, pályázunk.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 607. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.