Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.03.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 862. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.03.07. Közélet

Marhahúsra, borvízre, faanyagra lenne igény

Kínában van igény a marhahúsra, borvízre és faanyagra is - derült ki Hou Yuzhen, Kína romániai nagykövete háromszéki látogatásán. A nagykövetasszony munkakörútja alkalmából február 28-án, pénteken látogatott Sepsiszentgyörgyre, ahol többek között Tamás Sándorral, Kovászna Megye Tanácsának elnökével és két alelnökével: Henning Lászlóval, Nagy Józseffel, Antal Árpád András polgármesterrel és Édler András Györggyel, Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével tárgyalt. A tanácskozáson a megye beruházási lehetõségeirõl, munkahelyteremtésrõl, valamint a székely termékek kínai piacon való értékesítésérõl esett szó.
A baráti hangulatú megbeszélésen a kínai nagykövet kiemelte Székelyföld értékeit és azokat a potenciális tényezõket, amelyek etnikai és gazdasági tekintetben fejlõdési lehetõséget biztosítanak a térségnek. Mindez a helyi vezetõséggel való együttmûködés és kapcsolatfelvétel fontosságán alapszik. Hargita, Maros és különösen Kovászna megye olyan természeti adottságokkal rendelkezik, amely európai színvonalra emeli a térséget: a nagykövet kiemelt fontossággal beszélt a gyógyturizmusról, az itteni borvíz forrásokról, a fakitermelésrõl, valamint az állattenyésztésrõl és mindezek külföldi, kínai piacon való értékesítésérõl. Céljaik között szerepel minél több kínai befektetõ vonzása Romániába, munkahelyeket biztosítva ezáltal a helyi lakosoknak. Hou Yuzhen elmondása szerint a folyamat már elindult, hiszen a székelyföldi gyógyvizet már árusítják az õk hazájukban és a nagy kereslet miatt szeretnék ezt a piacot bõvíteni.
Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke nyitottságát fejezte ki a gazdasági és turisztikai vonatkozású kapcsolatteremtésre.
Kiemelte: Székelyföld természeti kincseinek fontossága abban is megmutatkozik, hogy az elmúlt idõszakban Európai Uniós alapokból számos fürdõt és kezelõközpontot újítottunk fel a Borvíz Útja Program keretén belül. Ez rendelkezésére áll a helybéli és a turistaként ide látogató vendégek számára egyaránt."
A megbeszélésen jelen levõ Édler András György, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint kevés kínai befektetõ van még a megyében. Meglátása szerint igény van az infrastrukturális fejlesztésre, ennek érdekében további kapcsolattartást javasolt.
Kovászna Megye Tanácsa, Sajtóiroda
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 862. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.