Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.03.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 862. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.03.07. Közélet

Az Erdélyi Magyar Televízió (Etv) munkatársai (b-j): Róth-Balázsi Hunor szerkesztõ, mûsorvezetõ, Máthé Kincsõ mûsorvezetõ, szerkesztõ, Szeppesy Elõd ügyvezetõ igazgató

A vargyasi Máthé Kincsõ aki az Etv egyik mûsorának a Kultúrcsepp-nek egy éve, hogy a szerkesztõje, mûsorvezetõje

Bemutatkozott az Erdély Tévé (Etv) Erdõvidéken is

A.E.A 2008-ban útjára indított próbálkozás mára már kinõtte az úgynevezett gyerekcipõt, mostanság az Erdély Tévé 16 kábelszolgáltatónak van benne a csomagjában, és Erdély-szerte több mint 600 ezren követik figyelemmel az Etv mûsorait. A csatorna központja Marosvásárhely, de folyamatosan terjeszkednek, a tévénél jelenleg több mint ötvenen dolgoznak, húsz állandó mûsoruk van. Ez a csapat fiatalos, hozzáértõ, sokoldalú és ami nagyon fontos, hogy Erdélyt az otthonuknak tekintik, elkötelezettek szülõföldjük iránt, és ez a társaság nagy erénye. Szepessy Elõd ügyvezetõ igazgató a keddi Tortoma önképzõ körben úgy fogalmazott, jelen pillanatban ez az a tévé, ami a leghitelesebb és a legátfogóbb képet tud adni Erdélyrõl a Kárpát-medence magyarjainak.

Szepessy szerint számukra nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjanak a nézõiktõl, hiszen ez az egész a nézõkért van, ezért örül annak, hogy ide Erdõvidékre is eljuthattak, az est házigazdájának, Demeter Zoltánnak köszönhetõen, aki pár hónappal ezelõtt felvette velük a kapcsolatot. A közönségtalálkozó elején a stáb egy rövid filmet is levetítet, amit Róth-Balázsi Hunor állított össze, amelyben a jelenlévõk megnézhették azt, hogy honnan idnult és ma hol tart, illetve, hogy merre szeretne tovább fejlõdni az Erdély Tévé. A kisfilmet követõen, az érdeklõdõk elõször itt, megnézhették az Etv himnuszát tartalmazó videoklipet is.
A csapat és a hálózat kiépítés mellett fontos számukra, hogy napi rendszerességgel infromálni tudják nézõiket, nemrégiben egy teljesen új arculattal jelentkezett a Híradójuk is, próbálják földrajzilag és tematikailag is lefedni azt, ami a magyaroknak fontos, ami az erdélyi magyarokat élteti. Itt emelték ki egyik nagyon fontos mûsorukat, a heti rendszerességgel 23 percben megjelenõ Kultúrcseppet, amelynek egy éve már, hogy a vargyasi származású Máthé Kincsõ a szerkesztõje és mûsorvezetõje.
“A kultúrába nagyon sok minden belefér, és emiatt nagyon izgalmas is, hiszen keveredni tud benne a múlt, a jelen és a jövõ, mivel mindeniket lefödi, és mindenikkel összefügg. Szeretem a színes dolgokat, szeretem azt, ahonnan elindultam, azt ahol van, és remélhetõleg ahová majd eljut, úgyhogy tulajdonképpen, bármivel, kicsit is a mûvészetekhez, kultúrához, a hagyományõrzéshez, az alternatív színházi megmozdulásokig, a main-stream zenékig szívesen foglalkozom” - fogalmazta meg célkitûzéseit, hitvallását a mûsorral, munkájával kapcsolatosan az ifjú szerkesztõ, aki a mûsort is ennek megfelelõen próbálja összeállítani.
Róth-Balázsi Hunor elsõként készített riportfilmet erdõvidékrõl, az Irány Erdély! címû mûsorában, ahol vargyasi, bibarcfalvi, kisbaconi híres embereket és helytörténeti jellegzetességeket mutatott be, mint például a bodvaji vashámor. A stáb ígérte, nem ez volt az utolsó film, szeretnének még forgatni itt az elkövetkezõkben. Az est végén a szóban forgó filmet le is vetítették, majd a lehetõség nyitott volt a hozzászólásokra, véleménynyilvánításra és javaslatokra, meglátásokra is.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 862. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.