Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.02.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 861. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.02.28. Magazin

Támogassuk a téli sportokat!

Márton Árpád parlamenti képviselõ napirend elõtti hozzászólásában a téli olimpia eredményeire reflektált. Elmondta, a székelyföldi versenyzõkre (Tófalvi Éva, Kelemen Zoltán, Miklós Edit) utalva, hogy azok jóformán semmiféle támogatást nem kaptak a román államtól, ezért vagy külföldön kellett megkeressék és saját zsebükbõl támogassák a részvételi lehetõséget, vagy más ország színeiben kellett indulniuk. Elmondta azt is, hogy a téli sportok infrastruktúrájára költendõ pénz kamatostól visszatérne, utalva Ausztria, Olaszország, Svájc, Szlovénia és Szlovákia ilyen bevételeire, de - zárta szavait- "Borsa, Vatra Dornei, a Nyugati Érchegység, a Hargita és Parâng nem látszik Bukarestbõl, mint ahogy a téli sportok sem. Tisztelet azoknak, akik e nehézségek ellenére mégis kiharcolták az olimpiára való kijutás jogát, és ott bekerültek az elsõ 24-be, ami nem fordult elõ rég futballistáinkkal. Ha jövõre legalább fele annyi támogatást kapnának, mint a "király sport" képviselõi, akkor biztosan nemcsak érmekbe, hanem lelkileg és anyagilag is gazdagabbak lennénk."
A képviselõház által elfogadott tanügyi törvény módosításba bekerült az az RMDSZ-javaslat, mely szerint ismét lehetne önálló karokat létrehozni egyetemeken kormányhatározattal. Ez fontos módosítás, mert korábban az orvostudományi egyetem körüli cirkusznak köszönhetõen a szociál-liberális kormány törölte ezt a cikkelyt.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 861. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.