Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.02.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 861. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.02.28. Művelődés

Nemcsak megtartották, tovább is adták a lángot

A.E.A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége nemrégiben életmûdíjjal tüntetett ki három erdõvidéki pedagógust: a középajtai Incze Irén román-magyar-, a baróti Csibi Klára szakoktató, és az olaszteleki Bartha Imre testnevelõ tanárt, akik több évtizedes, következetes és alázatos munkájukkal elérték azt, hogy nemcsak megtartani, hanem továbbadni is tudtak valamit tanítványaiknak a tudás lángjából.

A román-magyar szakos nyugalmazott pedagógust Incze Irén-t, a középajtai Benkõ hagyaték egyik fõ ápolójaként említi meg laudációjában Barabás Mihály magyartanár, aki a 38 éves tanári pályáját ügyszeretettel, bizakodással végezte, oktató-nevelõi munkáját lelkesedés, útkeresés és tisztességes teljesítmény jellemezte. “Incze Irén tanárnõ, méltan elmondhatja, hogy õ szûlõfaluja, Középajta tanára, népnevelõje volt. S, hogy lelkiismeretesen dolgozott, ennek bizonyítékai: tanítványai jutottak be a tanítõképzõbe, többen fõiskolát, egyetemet végeztek. A középajtai iskolának husszú idõn át (harminc évig) igazgatója, vezetõje, irányítója volt.”
Csibi Klára, 1968-ban került Barótra és 1971 december 19-én kezdte meg szakoktatói pályafutását, amelyet a szakma szeretete, a hivatástudat, a gyerekek iránti óriási türelem és szeretet jellemzett. Pályafutását kézimunka oktatással kezdte V-VIII osztályban és szabás-varrást oktatott IX-XII. osztályokban 33 éven keresztül. “Klári nénit csodáltuk, hogy osztályfõnökként mennyi türelemmel, szeretettel, de szigorúsággal és következetességgel nevelte a textil szakos lányokat 3 éven keresztül, hogy majd felnõtteket engedjen ki kezébõl, akik becsülettel megállják helyüket mindenhol az életben.” - áll Urák Gyöngyvér, igazgató helyettes és Lukács Enikõ, szakoktató által összeállított laudációjában.
Bartha Imre-testnevelõ tanár, pályafutását Dimény János RMPSZ elnök méltatta: “Bartha Imre tanár Úr, egész pályafutását az alázattal végzett kitartó munka, a felelõsségtudat, a szakmaiság, az okos gyermekszeretet, és a határtalan munkabírás jellemzi. Évek során sok- sok száz kisgyerek vált keze alatt kimagasló sportolóvá, sportszeretõvé, de jó néptáncossá, zenésszé is !
1990-tõl a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont testnevelõ tanára a testnevelés és sport szakmai csoport vezetõje. Egész pályafutását az oktatás és a nevelés töltötte ki. Jót s jól - ezek a szavak vezérelték az évek során a munkájában.
Bartha Imre dinamikus, kreatív pedagógus egyéniség, akinek évtizedek óta kitartó energiája, kivaló szakmai felkészültsége a tanulók sokaságát mozgósítja.”
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 861. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.