Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.02.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 861. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.02.28. Közélet

Az enyhébb télnek is köszönhetõen, szûkebb régiónkban úgy-ahogy, de az agyonfoltozott útszakaszok átvészelték a telet

Miklósvártól Mikóújfaluig javítják a megyei utakat

A.E. Megyeszerte hamarosan elkezdõdnek az útfoltozások, amely alól az erdõvidéki megyei érdekeltségû utak sem kivételek - tudtuk meg a szerkesztõségünkhöz eljuttatott, Kovászna Megye Tanácsa sajtóirodájának anyagából. Kovács Ödön megyemenedzser elmondta, a Kovászna megyei utakat három részre osztották fel, Sepsiszentgyörgy és környéke, ahová a Kovászna- és Bodzaforduló környéki néhány kilométer aszfalttal burkolt útszakasz is tartozik, a második Kézdivásárhely és környéke, a harmadik pedig Barót és környéke. Váncza Tibor megyei tanácsos (RMDSZ), aki egyben az urbanisztikai bizottság elnõke is, úgy tudja, hogy nálunk: Miklósvár - Köpec - Barót - Olasztelek - Vargyas, valamint Barót - Bibarcfalva - Nagy-bacon - Hatod - Mikóújfalu, 122, 131-es útszakaszokon fognak az elkövetkezõ idõszakban kátyúzni.

A megyei tanácsos által felsorolt szakaszokon az egyik leginkább problémás rész, - Nagyajta-Bölön közti szakaszt leszámítva -, a Hatodon át vezetõ út, amely az évek során nagyon megrongálódott, fõként a Hatodra fel- és levezetõ kanyarok valóságos rémálmai lettek az itt rendszeresen közlekedõ sofõröknek. 2013 õszén volt erre akarat, hogy ezeket a részeket leaszfaltozzák, feljavítsák, ám többek között a licitet követõ peres ügyek miatt ez sajnálatos módon elmaradt. Váncza elmondta, hogy a napokban fog tárgyalni a megyemenedzserrel, és akkor mindenképpen lobbizni fog annak érdekében, hogy a Hatodon újra normálisan lehessen közlekedni. Reméli, sikerül meggyõznie a megyei vezetést, hogy áldozzanak ide egy kicsivel többet, annál is inkább, mivel meglátása szerint, azzal, hogy idén nem volt olyan kemény a tél, jóval kevesebb gödröt kell befoltozni. Az itt megmaradt többletet, a fentebb említett problémás útszakaszra lehetne fordítani. “Az elektronikus liciten meghirdetett két munkálatot egy zernyesti, a harmadikat pedig egy brassói cég nyerte meg. Jelen pillanatban még nem tudjuk, hogy konkrétan mekkora összeget jelentenek ezek a munkálatok, hiszen többéves keretszerzõdést kötöttünk, amely minden zónában egy minimális és egy maximális határérték közé szorítja a kiadásokat. A javítások négyzetméterenkénti ára 34 és 39 lej között mozog, zónánként a három évre minimum 20-22 ezer négyzetméterrel kell számolnunk, a maximális értéket pedig 60 ezer négyzetméterben határoztuk meg.”- tájékoztatott Kovács. A megyei utakkal kapcsolatban kifejtette: kisebb-nagyobb karbantartási munkálatot a 121-es megyei utat leszámítva a legtöbb szakaszon kell végezni. A tavasz elsõ jeleire tehát kezdõdhet a megyei utak karbantartása, Kovászna Megye Tanácsa több éves szerzõdést kötött a helyi hivatalokhoz tartozó aszfalt javítására.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 861. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.