Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.03.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 606. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.03.27. Magazin

Krízis
 Utolsó simítások a fésûvel, egy kis illatosító a frissen vasalt ingre és már lehet indulni az új munkahelyre. Hétfõn még a fû se nõ alapon nem sietek, de a szemerkélõ esõ rákényszerít, hogy gyorsabban szedjem a lábaim. A megállóban több tízen várják a megváltó 30-ast, 28-ast, 27-est, amely a célhoz szállítja a népet. Nekem a legkisebb szám jut, a 27-es. Igen ám, de még kell váltsak is, a 31-es lesz a második buszom száma.
A szokásos cigi megvétele után beállok a többi elunt pofa közé és hamar rágyújtok, nehogy véletlenül pípot kapjak. Persze azonnal megjelenik Ferike, a gyámoltalan huszonéves fiú, aki édesanyjával a „Libertatea”-t árulja villanyrendõrnél, útkeresztezõdésnél. Harsány sziával áll meg mellettem, majd az egészségem iránt érdeklõdik. Mondom neki (hisz régi ismerõsök vagyunk), hogy jól vagyok, család jól van, gyerek növöget, hál’ Istennek õ is egészséges. Illedelmesen visszakérdezek, mire szélesen elvigyorodik és ujjongva újságolja, hogy jól vannak õk is, ma kell fizetést kapjon, de addig is nem adnék-e egy cigit neki. Persze Ferike, ne múljon azon az egy szál cigin. Gyújtója van neki és egy pillanaton belül már ketten füstölgünk.
Kisvártatva rámkérdez, miért szívok most Luckyt, mert múltkor még Marlboróm volt. Mondom neki, hogy erre ütte a büzsé. - Hja - húzza fel a szemöldökét sokat sejtetõen – hát igen. Krízis van!
Tókos Levente, Kolozsvár, 2009.március 7.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 606. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.