Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.01.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 856. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.01.24. Közélet

Fitnesz parkot hoznának létre Barót városának

A.E.A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), idén is elindította ifjúsági programját, a Youth Bank néven futó programot. Ezt a nemzetközi programot Baróton és Sepsiszentgyörgyön is Ráduly Antal Róbert, a HKA baróti irodavezetõje koordinálja, amelynek keretén belül olyan rendezvényeket szerveznek, ahol lehetõség nyílik az adománygyûjtésre, a pénzszerzésre. Ezt az összeget február végén az OTP Bank megduplázza majd, a tõkét pedig hasznos programokra fordítanák, Baróton rendhagyó módon egy fitnesz parkot létesítenének - tájékoztatott Ráduly.


Baróton már volt rajzfilmvetítés az I-IV. osztályosoknak a Városi Mûvelõdési Házban, adománygyûjtés a tavaly decemberben megtartott karácsonyi vásárban, az eddig befolyt adományokból 1378 lej gyûlt össze. Jövõ hónapban még két koncertet terveznek Baróton, azt, hogy kik lesznek a fellépõk, még egyelõre nem árulta el az irodavezetõ, annyit fûzött hozzá, hogy ezeken az eseményeken újra lehet majd adományokat adni.
Megtudtuk azt is, hogy a Youth Bank csapat tagjai a város üzleteiben kis mûanyag urnákat helyeztek el “Sok kicsi sokra megy” jelszóval ellátva, (képünkön), hogy aki akar, ily módon is támogassa az ifjúsági programot.
A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), és a Youth Bank közösen úgy döntött, hogy idén egy kültéri fitnesz gépet vásárolnának, amit a városban újonnan létesített “Zike” parkban helyeznének el.
A szándékról már értesítették a város elöljáróját Lázár-Kiss Barnát, aki nem zárkózott el a kezdeményezéstõl, sõt, egy ping-pong asztal felállításába is beszállna. A fitnesz park létesítésének összköltsége 12.000 lej, ennek a felét a HKA állja, a másik felét pedig adományokból kell összeadni, ha februárig sikerül összegyûjteni 3.000 lejt, akkor azt az OTP Bank ezt megduplázza.
Ráduly úgy véli, volna sikere egy ilyen fitnesz parknak Baróton is, a megyeközpontban már volt hasonló kezdeményezés, és mindenki nagyon dicsérte azt. Városunkban is egyre többen sportolnak, kocognak, csak ki kell menni az iskola pályájára, az ember el sem képzeli, hogy mennyien sportolnak, reméljük, ez a fitnesz park is hozzájárul ahhoz, hogy az itt élõk is egészségesebben éljenek, többet mozogjanak, korhatár nélkül.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 856. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.