Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.01.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 856. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.01.24. Művelődés

Sz. Réka A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum elsõ alkalommal csatlakozott a Magyar Kultúra Napja alkalmából, a nemzeti tudat erõsítésének céljával megszervezett, “Együtt Szaval a Nemzet” címû kezdeményezéshez.
“Célunk kultúránk népszerûsítése és a magyar közösségek összekapcsolása világszerte.” - áll Szõcs Géza kormánybiztos, miniszterelnöki fõtanácsadó felhívásában.
A program lényege, hogy január 22-én, egyidõben, a világ bármelyik pontjáról csatlakozni óhajtó iskolák diákjai, egyidõben szavalták el Jordán Tamás szakmai irányításával Kölcsey Ferenc Himnuszát, melyet a Magyar Televízió több helyszínrõl közvetített. Minden helyszínen rögzítették a felvételt, és utólag megtekinthetõk a YouTube csatornán keresztül.
Dimény János, a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum igazgatója elmondta, örülnek, hogy részesei lehettek ennek a felemelõ rendezvénynek, melyben az iskola harminc diákja vett részt Urák Gyöngyvér igazgatóhelyettes vezetésével, valamint közremûködtek Hegedûs Attila rendszergazda, és Velencei Piroska magyar szakos tanár.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 856. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.