Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.01.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 855. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.01.17. Közélet

(A 2012-es alakuló ülés a városházán, – azóta egyre csak mélyül a szakadék az RMDSZ, és az ellenzék MPP- EMNP tanácsosai között.)

Perekkel manipulál az RMDSZ a városi tanácsban!

A.E. Erõs kritikát, és egyben vádat fogalmazott meg Szép Béla tanácsos, a Néppárt frakcióvezetõje, a baróti elöljáró és az RMDSZ tanácsosaival szemben, a hétfõi tanácsülést követõ sajtótájékoztatón. A frakcióvezetõ az ülésen történtek elemzése mellett, pártja álláspontját is ismertette, leszögezte, a Néppárt nem hajlandó részt venni a törvénytelenségekben, (utalva itt a szemételhordás körüli bonyodalomra szerk. megj.), ráadásul kollégáival nem vetik alá magukat a perekkel való manipulálásnak sem, amit a városvezetõ, RMDSZ-es tanácsosaival próbál gyakorolni a városi tanácsban.

Szomorúnak és egyben felháborítónak tartja Szép Béla a kialakult patthelyzetet, emlékeztetett, az, hogy most Baróton egyébrõl sem hallani, mint peres ügyekrõl, az a be nem tartott szabályok, és a múltban elkövetett törvénytelenségek miatt van. Most odáig jutottak megint, hogy a szemételszállítás ügyét egy újabb törvénytelenséggel akarják megoldani, megkerülvén a licitet, mint a legtörvényesebb és legdemokratikusabb eljárás egyikét - fogalmazott felvezetõjében a frakcióvezetõ, aki igazát erre vonatkozó törvényekkel is alátámasztotta, a 34/2006-os tövény 122-es cikkelyében az áll, hogy a nyílt licitnek a megkerülése csak akkor indokolt, ha extrém sürgõsségi helyzet van, most ilyenrõl szó sincsen - magyarázta. Rámutatott, hogy ilyen esetekre a Közbeszerzést Szabályzó és Ellenõrzõ Állami Hatóságnál (ANRMAP) precedens van, egy ellenõrzés esetén akár nyolcszáz és egymilliárd régi lejes büntetésre is lehet számítani. Az extrém helyzettel kapcsolatosan kijelentette, 2012-ben elfogadtak a licitre való kiírás helyett egy ideiglenes szerzõdést, ami 2013 végén lejárt: “Mindenki tudja, hogy a város 2012 õszén az akkori szolgáltatóval szerzõdést bontott, azonban sem akkor, sem pedig az eltelt másfél évben nem akarták, és nem akarják most sem tövényes úton kiadni a szolgáltatást. Miért ragaszkodnak foggal-körömmel a direkt szerzõdés kiadásához? Mi abban nem leszünk partnerek, hogy egy újabb perbe kerüljön a város, amibõl akár DNA-s ügy is lehet” - szögezte le Szép. Nem riad vissza az esetleges bepereléstõl sem, elmondta azt is, hogy ez csupán porhintés, és a polgármester és az RMDSZ ezzel próbálja kieszközölni azt, hogy fogadják el a határozatot, ám õk továbbra sem hajlandóak bedõlni a jól elõkészített manipulálásnak, a városi tanácsban!
Megkerestük Lázár-Kiss Barna polgármestert is, aki érdeklõdésünkre elmondta, egyáltalán nem tartja helyénvalónak Szép kritikáját, sem vádaskodását. Ismételten egyértelmûsítette, a pályázatban csak egy szolgáltatóról lehet szó, Erdõvidéken az öt községben a Tega szállítja a szemetet, ez alól Barót sem lehet kivétel. A 800 ezer eurós perrel kapcsolatosan kijelentette, ez a per létezik, függetlenül attól, hogy most ki a polgármester, vagy ki a tanácsos, az említett per is azért van, mert Barót más utakon járt. Ugyanakkor, jelen pillanatban a legolcsóbb megoldás az, ha a Tega szállítja el a szemetet.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 855. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.