Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.12.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 852. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.12.20. Közélet

Figyeljünk egymás értékeire, a vidék hagyományaira

A.E. Nagyobb volt a kínálat, mint a kereslet - általánosságban így is lehetne jellemezni a múlt szombaton, Barót központjában lezajlott karácsonyi vásár öszszképét. A szervezõk ezúttal is hangsúlyozták, hogy az effajta vásárok célja a vidék hagyományos termékeinek, értékeinek bemutatása, a régi vásáros idõk hangulatának a visszahozása is, ahol újra megtanulunk egymástól vásárolni, fõként helyi termékeket. 

Ha megismerjük a vidék hagyományát, és egymástól vásárolunk, akkor ezzel a térség gazdasági potenciálját is erõsítjük. A vásár kitûnõ alkalom arra, hogy ezt a lehetõséget kitudjuk használni, és egyben lehetõség arra, hogy szeretteinknek ajándékot tudjunk vásárolni - fogalmazott beszédében Lázár-Kiss Barna polgármester, aki szerint fontos ez a mai vásár is, hiszen ilyenkor van lehetõség a kapcsolatteremtésre, hogy ne csak most, hanem az év többi részében is feltudjuk keresni a régió kézmûveseit. Az idei karácsonyi vásárra volt jelentkezõ bõven, olyan árus is volt, aki már rendszeresen visszajár, és kipakol ezekre az eseményekre. Volt, aki kevesebbet, volt aki többet is eladott szombaton, akadtak olyanok is, akiknél nagyobb volt a tolongás. A vásár alatt, a központban felállított színpadon, a baróti “Csala Kürtje” fúvoszenekar mellett, fellépett a Rozmaring és a Zathureczky kórus, a Dávid Ferenc Unitárius Dalárda, és a Melodika együttes.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 852. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.