Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.12.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 852. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.12.20. Közélet

A pályázok szerint van a Leaderben lehetőség

A.E. Ha vannak lehetõségeink, azokat ki kell használni, illetve jó, ha élni tudunk velük, még akkor is, ha egy-egy támogatás összege nem milliárdokra, hanem pár tízezer euróra rúg, mert aki mer, az nyer - ez volt az egyik üzenete az Alutus Régió baróti irodájában tartott hétfõi beszélgetésnek, amelyre olyan helyi vállalkozókat hívtak, akik a Leader által meghirdetett pályáztatási rendszerben, sikeres és megnyert pályázatokat tudhatnak magukénak. A jelenlévõ öt pályázó úgy gondolja, bár nem nagyok a támogatások, ha az elinduláshoz nem is, mivel oda nagyobb tõke kell, de a fejlesztésekhez elengedhetetlen, ezért mindenkinek ajánlják. 

A Bardocon fogorvosi rendelõt mûködtetõ, baróti Dr. Fehér Zsofia, vállalkozásfejlesztés terén pályázott, ezen belül fogorvosi gépekre, eszközökre. A beruházás több tízezer euróba kerülne, így számára az, hogy itt volt lehetõsége pályázni, nagy segítséget jelent, hiszen másként ekkora fejlesztést, önerõbõl, nem engedhetett volna meg magának. Az olaszteleki Baló Oszkár, a családi birtokon szeretne gazdálkodni, és mindenképpen itthon képzeli el a jövõjét, ezért a mezõgazdaság- és a farmfejlesztõ intézkedésre tett le sikeres pályázatokat. Számára fontos, hogy versenyképes és piacképes maradjon, ehhez azonban a technológiai újítás elengedhetetlen. Bene Gábor, a nagybaconi hivatal részérõl volt jelen, a község a Leaderes pályázatban út karbantartására pályázott, a község számára: hóekét, traktort, sáncpucolásra és útmenti gaz vágására alkalmas tartozékokat, szennyvízszivattyút vásárolna. Ugyanezen a pályázaton a fúvószenekarnak hangszereket, valamint a kultúrház számára hangosító berendezést is vennének. Lakatos Elemér a kisbaconi közbirtokosság részérõl elmondta, õk az erdõk gazdasági értékének a jobb hasznosítására tettek le pályázatot, a pénzbõl erdõkitermelõ gépeket vennének. Székely Blanka az ERD tévé szerkesztõje, a térség egységes internetes reklámozására páyázott, amely elsõsorban a turizmust célozza meg.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 852. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.