Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.12.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 851. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.12.13. Sport

Mit hoz a jövõ, avagy van okunk bizakodni?

A.E.Véget ért a bajnoki idény a megyei labdarúgásunk úgy alsó, mint “felsõházában” is, kis régiónkat összesen öt csapat képviselte: Barót, Bardoc, Bölön (IV. osztály), Nagybacon, Nagyajta (V. osztály), több kevesebb sikerrel. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy amikor meghúzzuk a féléves mérleget, akkor az egyik szemünk sír, a másik meg nevet. Sír, mert az öt csapatból Bardocot és Nagyajtát leszámítva, a másik három jobbára csak küszködik, és néhány ígéretesebb mérkõzését leszámítva, a mezõny második felében az úgynevezett “kullogók” között vesztegél. Nevet, mert vannak tehetségeink, nevet, mert a bardoci Prima a dobogó harmadik helyén áll pillanatnyilag, nevet, mert van egy Cojocarunk, egy Lázár Attillánk, akik a megyei góllövõ lista élmezõnyébe tartoznak.
Vannak ifjú tehetségeink, akik közül kiemelkedik fantasztikus szezonjával a bardoci ifi csapatnál játszó ifj. Benkõ Jakab, aki ebben az idényben sorozatban dönti meg a rekordokat teljesítményével.
Értelemszerûen a legjobb teljesítményt mindenki a Baróti VSC-tõl várná, hiszen amellett, hogy városi csapat, több évtizedes múltja is kötelezi, kötelezné erre. Az õszi idény azonban nem úgy kezdõdõtt, sem nem úgy végzõdött, ahogyan azt a vezetõség a nyári felkészülési idõben megfogalmazta. Bár a nyolcadik helytõl csupán 3 pont választja el, (jelenleg 14 pontjuk van), ha mostani formájukat nem tudják feljavítani a tavaszra, akkor bizony nehéz lesz elõrelépni. Természetesen az más kérdés, hogy ebben a mostani csapatban van-e akkora potenciál, és akarat, hogy képes legyen megújulni.
Barót mérlege: 4 gyõzelem, 2 döntetlen és 9 vereség - ezzel a tabella 11. helyén van, 14 pontal, 27 rúgott és 47 kapott góllal, az utóbbi számadat Bölönnel karöltve, a bajnokság egyik leggyengébb mutatója. Bölön: 3 gyõzelem, 3 döntetlen, és 9 vereség - ezzel a teljesítménnyel 12 begyûjtött pontjával, valamint 28-45-ös gólarányával, a bajnokság 12. helyén áll. Bardoc: 10 gyõzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, - a mutatók alapján a csapat több gyõzelmet szerzett, mint Barót és Bölön együtt, ez mindenképp elgondolkodtató. 31 pontjával a dobogós helyen állnak, 36-17-es gólátlaguk is figyelemre méltó.
A megyei V. osztályban szereplõ Nagyajta, az ígéretes kezdés ellenére szépen lassan kifogyott a lendületbõl, de ezzel a teljesítményével is még befér az elsõ tízbe.
Sajnos a másik V. ligás csapatunknak, Nagybaconnak az õsz nem sok jót hozott, aminek meg is van az eredménye, hiszen a táblázat utolsó helyén szerénykedik csupán négy ponttal. Ilyen mutatókkal egyik csapat sem igen dédelgethet felsõbbosztályos reményeket.
Nagyajta: 5 gyõzelem, 1 döntetlen, 6 vereség - 16 begyûjtütt pont, 8. hely, és 25-25-ös gólátlag.
Nagybacon: 1 gyõzelem, 1 döntetetlen 10 vereség, 4 pont, 13 hely, és 10-40-es gólarány(!).
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 851. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.