Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.03.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 605. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.03.20. Művelődés H. F. A. Nagy érdeklõdésnek örvendett a diákok körében a 48-as történelmi vetélkedõ, amelyet a Baróti Szabó Dávid Középiskola magyar katedrája szervezett. A diákok különféle próbákon bizonyíthatták a magyar-, történelem-, rajz-, tornatanárból álló zsûrinek, hogy mennyit konyítanak az 1848 – 49-es magyar forradalom és szabadságharchoz.
A csapatnév és a címer bemutatása, a rövid kérdések megválaszolása után, versmondással, versdramatizálással és saját 48-as témájú alkotással jeleskedhettek. A tucatnyi csapat közül a csupa lányokból álló Honleányok kerültek ki gyõztesen, eredetiségükkel, magabiztosságukkal, tájékozottságukkal gyõzték meg az elbírálókat.
“Igaz, a mi csapatunk, a Vitézkötés nem került ki gyõztesen, de nagyon jól éreztük magunkat a verseny alatt. A felkészülés során, de a versenytársaktól is sok minden ragadt ránk. Vörösmarty Mihály Gábor diák versének a dramatizálásával a zsûri különdíjjal jutalmazott.” - értékelte lapunknak a vetélkedõt Szász Andrea, 12. osztályos diáklány, aki a  Kossuth-portréjával is szerzett egy különdíjat  a csapatnak.
A déluntánba nyúló vetélkedõ jócskán kifáraszthatta a diákokat, a szellemi kimerültséget a verseny végén vöröshagymás zsíroskenyérrel próbálták enyhíteni.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 605. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.