Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.12.06.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 850. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.12.06. Aktuális hírek

Sz.Réka Múlt héten zajlott a nyolcadik osztályosok felmérése román, magyar és matematika tantárgyakból. A felmérõ a nyári záróvizsgára készíti fel a diákokat, illetve méri fel felkészültségi szintjüket. Baróton a Gaál Mózes Gimnáziumban három nyolcadik osztály van, illetve Felsõrákoson és Köpecen egy-egy félosztály, így összesen 75 diák tudását mérték fel.
Románból hárman értek el 9-es jegyet, négyen 8-ast, tizennégyen 7-est, tizenegyen 6-ost, heten 5-öst, tizenhárman 4-est, kilencen 3-ast, kilencen 2-õst, és öten 1-est. A román jegyek általánosa 4,71.
Magyarból hárman értek el 9-est, hatan 8-ast, nyolcan 7-est, huszonöten 6-ost, tizenöten 5-öst, tizenhárman 4-est, hárman 3-ast, ketten 2-est. A magyar jegyek általánosa 5,57.
Matematikából hárman értek el 9-es jegyet, egy 8-ast, hárman 7-est, heten 6-ost, tizenhárman 5-öst, tizenkilencen 4-est, tizenhatan 3-ast, tízen 2-est, hárman 1-est. A matematika jegyek általánosa 3,94. A diákok általánosát nézve hárman értek el 9-es általánost, egy diák 8-as, öt 7-es, tizenhat 6-os, tizenöt 5-ös, tizenhat 4-es, tizenegy 3-as, hat 2-es, és két 1-es általánost ért el. Az iskola általánosa 4,74.
Zajzon Csaba igazgató elmondta, bár vannak jó jegyek is, nincs megelégedve az eredményekkel. Két hónapja, hogy hozzákezdtek az ismétlésekhez, és úgy néz ki, hogy még nem haladtak jól, és talán még a diákok sem vették komolyan a vizsgát, de remélik, hogy a jegyek felébresztik majd úgy a gyerekeket, mint a szülõket. Elmondta, a jegyeknek nagy jelentõsége lesz a nyári záróvizsgán, hiszen jövõtõl nagy valószínûséggel visszavezetik a szakiskolákat, és megtörténhet, hogy az 5-öst el nem érõ diákok nem folytathatják tovább tanulmányaikat elméleti osztályban. Az igazgató hangsúlyozta, tudja, hogy nem könnyû a felkészülés, a tanulás, de az ötös jegy elérése senkinek sem kellene, hogy gondot jelentsen, azt kis odafigyeléssel, munkával el lehet érni.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 850. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.