Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.12.06.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 850. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.12.06. Művelődés

A jó ma is kifizetõdõ

Sz. Réka Pénteken este rendhagyó elõadásra került sor a baróti városi Mûvelõdési Ház nagytermében. Az Alterego néven bemutatkozó amatõr színjátszó csoport Cristian Blanka: Lámpaoltás címu művét mutatta be. Az elõadás nagy érdeklõdésnek örvendett. A Cristian Blanka által létrehozott csoport eredetileg a Laura Ház tíz éves születésnapjára készült a darabbal, akkor elmaradt a bemutatás, ok viszont úgy gondolták, hogy bemutatják a nagyközönség elott.

Bárminemu túlzás nélkül elmondhatjuk, hogy rendkívüli elõadást láthattunk. Mivel amator színjátszócsoportról beszélünk, a fellépõk a kezdeményezõn kívül mindannyian diákok, akik kezdokként olyan érzelmeket voltak képesek átadni, elõhívni a nézõkbõl, amely nem kezdokre vall. Az elõadás színrevitelével üzennek a fiatalok: tudjuk elfogadni embertársainkat hibáikkal, fogyatékosságukkal együtt, hiszen bármikor kerülhetünk mi is abba a helyzetbe, mint azok, akiket éppen nem értettünk meg vagy kigúnyoltunk. És ahogy a darab bemutatásában is írja: cselekedeteinknek ára van, s az ember busásan megfizet érte: ki élettel, ki halállal, ki szeme világával…
Az Alterego felvállalta, hogy a futó mindennapokban, amikor nincs idõ a megállásra, a segítségre, megmutatja, még mindig van helye a jóságnak, hogy vállalható, és „ kifizetõdõ” az empátia. Dicséret a csapatnak: Bardocz Éva, Bocz Hunor-Chris, Buda Klaudia, Cristian Blanka, Farkas Boglárka, Márton Emília, Mihók M. Anita, Soós Ildikó, Szász Apolka, Szász Boglárka, Szõcs Lilla, Szõcs Tamás. Hang és fénytechnika: Bogyor Attila (Bogyócska).
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 850. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.