Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.11.29.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 849. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.11.29. Közélet

Szabadlábon védekezhet a vád ellen Sikó Imre bölöni polgármester 

A.E.Továbbra sem derült fény arra, hogy kik az igazi bûnösök a múlt szerda esti, bölöni incidensben, mely a polgármester és a rendõrség között robbant ki. Az esetet ecsetelõ pro és kontra vélemények szinte napi rendszerességgel kerülnek felszínre, a két fél egymásnak ellentmondó állításai mellett egyelõre nem lehet tudni, hogy mi történt. E téren gyakorlatilag ott tartunk, mint egy héttel ezelõtt, annyi változással, hogy kedden délelõtt Sikó Imrét, és két fogvatartott társát, Sikó Endrét és annak fiát szabadlábra helyezték. Bölön, az eddigi sajtóhírek szerint két félre szakadt. Több megyei tisztséget is betöltõ politikus arra figyelmeztet, elejét kell venni a községben az esetleges etnikai konfliktusok kirobbanásának. Hagyni kell, hogy a rendõrség végezze a dolgát, egyben kérik az érintett rendõr elhelyezését is.


Hétfõn Sepsiszentgyörgyön az erdõvidéki polgármesterek jelenlétében sajtótájékoztatót tartottak, ahol többek között jelen volt Tamás Sándor megyei tanácselnök is. Akkor a jelenlévõk úgy döntöttek, hogy aláírásba kezdenek Sikó Imre polgármester szabadlábra helyezéséért. A szerkesztõségünkbe eljuttatott közleményben a megyei elnök kéri a bölöni lakosság együttmûködését: "Úgy gondolom, a szerdai történetnek egy hosszabb elõzménye van, ezért is fordultam a hatóságokhoz, hogy azt is vizsgálják ki a nyomozás során. Kiállunk Sikó Imre és társai mellett, arra kérünk minden bölöni lakóst, hogy félelem nélkül segítse információkkal az ügy tisztázását.”
Váncza Tibor széki elnök, aki jelen volt a sajtótájékoztatón és Sikóék szabadlábra helyezésénél, elmondta, hogy 48 óra alatt 700 támogató aláírás gyûlt össze, a közösségi oldalon közzétett ugyancsak a polgármester ügyét támogató bejegyzésnek pedig több, mint kétezer követõje van.
A széki elnök azt is elmondta, félreértés ne essék, õk nem Sikót akarják tisztára mosni, õk csak a törvényes keretek betartását és a törvényes eljárást szorgalmazták, amire minden állampolgárnak alanyi joga van. Szerintük ugyanis az elõzetesben lévõ személyek jogtalanul ültek, hiszen nem állt fenn, hogy megszöknek az országból, befolyásolják az ügy végkimenetelét, és nem tevõdik fel az a kérdés sem, hogy ezt a bûncselekményt megint megismételik. Váncza kiállt Sikó mellett, ugyanis meglátása szerint a harmadik mandátumát töltõ elöljáró nem egy közveszélyes bûnözõ, aki veszélyt jelentene falusfeleire.
A tárgyaláson a védõügyvéd az aláírásokon kívûl 35 feljelentést tartalmazó iratcsomót is letett, az ügyben érintett bölöni rendõr ellen, amely a hatalommal való visszaéléssel vádolja meg õt. Mint már arról a múlt héten is beszámoltunk, a bölöniek egy része kiállt a rendõr mellett, és a polgármestert és állítólagos bandáját kiálltotta ki minden rossz okozójának a faluban.
Ciricaº David PNL, Nagy Nándor RMDSZ, Bíró Lajos MPP, tanácsosok és Tana József, Kisgyörgy Tamás, Varga Zoltán, az eset után tartott, múlt csütörtök esti sajtótájékoztatóján, több pontban is megvádolta Sikó Imre polgármestert és Sikó Endre közbirtokossági elnököt. Elmondták, ezek a személyek félrevezetik az embereket, mindent kézben tartanak, és aki nincs velük, azokat ellehetetlenítik. Ez a rendõr is csak azért volt szálka a szemükben, mert nem azt csinálta, amit õk mondtak. Azt is kijelentették, ha Sikót kiengedik, nagy gondok lehetnek a faluban. Benedek H. Erika megyei tanácsos (EMNP) is a konfliktushelyzet elmérgesedésére figyelmeztet, a rendõrségnek és a politikusoknak is azon kellene fáradozniuk, hogy stabilizálják a helyzetet, nem kellene ezt tovább gyûrûztetni. Bízni kell az igazságszolgáltatásban, kell hagyni, hogy a rendõrség végezze a munkáját, hogy kiderüljön az igazság.
Rudolf Béla alpolgármester megkérdezésünkre arról számolt be, hogy Bölönben csend van, az emberek azt várták, hogy Sikó szabadlábon legyen.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 849. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.