Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.11.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 847. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.11.15. Közélet

Lebontották a külsõ buszmegálló faépületeit 

A.E.Sok járókelõ meglepetten tapasztalta, hogy egyik napról a másikra, különösebb felhajtás nélkül elbontották a külsõ buszmegálló fabódéját, mely körül évek óta folyik a cirkusz, a pereskedés, amit nagy csendben játszott át az elmúlt városvezetés egy brassói román cégnek.

A terület azonban nem ettõl vált igazán hírhedtté, a köztudatban úgy emlegetik, mint az a magánterület, ahova a volt polgármester bevásárlóközpontot akart építtetni az egyszerû embereknek, ám az RMDSZ tanácsosai, és azok gazdag klikkje ezt folyamatosan megakadályozta, mind a mai napig. Most, hogy elbontották az eddigi egyik legfõbb akadályt, az Egyed Attila által mûködtetett kocsmát, megtörténhet, hogy egy lépéssel közelebb kerültünk a tömegek által hõn áhított bevásárlóközpont megvalósulásához. Hogy ez mikor lenne, az talány, annyi biztos, az eladott területrõl elbontották az 1997-óta mûködõ, a város egyetlen közvécéjét, így hát a városon átutazó mehet a szeme világába, ha rájön a szükség.
Egyed Attila, a helyiség mûködtetõje felvilágosít, hogy tulajdonképpen miért is dönött a bontás mellett. “Tavaly decemberben bepereltek, hogy magánterületen vagyok, és nincs ott, amit keressek. Természetesen én nem hagytam magam, sajnos idáig tudtam húzni az ügyet, de tovább már nem lehetett. Ügyvédi tanácsra döntöttem úgy, hogy nem várom meg a végzést, hanem szép csendben lebontom az épületet, hogy többé ne kötekedjenek velem.”
Egyed sajnálattal vette tudomásul, hogy mint helyi vállalkozó, a telekeladásról semmit sem tudott, pedig úgy érzi, illett volna õt is értesíteni, hogy a terület eladó, az adás-vétel azonban nagy csendben történt. Egy nap jöttek, és mondták, hogy mennie kell, mert ez a terület egy brassói tulajdonosé, aki kérte, hogy bontsam le az épületet. A buszmegállóban jelenleg sem vécé, sem emberelejébe való váróterem nem található, ahol az utas legalább felmelegedhetne, hogy ne kelljen esõben, szélben kint áncsorogjon.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 847. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.