Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.03.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 605. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.03.20. Közélet

Orrfacsaró illatok...
Víz- és csatornahálozat nélkül egyelõre a borvizeirõl messze földön híres Bibarcfalva. Csatornahálózat hiányában a lakosok egyszerûen a Fõút meletti árkokba vezetik a nem éppen kellemes illatú háztartásból származó vízüket. A faluban egyes helyeken a fürdõvizet, de az ürüléket is ide engedik. Gyomorfelfordító dolog. De jó így, hiszen egyelõre jobb megoldást nem nagyon találni. Igaz ígéret van, hogy hamarosan kiépül a víz- és csatornahálózat, de mikor? Marad addig az orfacsaró bûz, ami lassan az ivóvíz tisztaságát is veszélyeztetheti!? Az egyéb negatív tényezõkrõl nem is beszélve. Talán egyetlen kiút a bibarcfalvi embereknek a faluturizmus lenne. Ám ilyen látvánnyal és szaggal lehet vendéget fogadni?

...ami szem szájnak  ingere
A víz-és csatornahálózat problémája Olaszteleken is több évtizedes gond. Egyelõre a legkézenfekvõbb megoldás, az útmeletti esõvízcsatorna. Hogy aztán az idõ felmelegedésével álatlános szag terjengjen a levegõben az ide kieresztett víz jóvoltából. A felmelegedõ hõmérséklet rengeteg legyet, rovart és egyébb élõsködõt vonz ide, amely nagyon jól érzi magát ebben a környezetben. De mi van velünk, emberekkel? Egyszerûen elmegyünk melettük, azt hisszük, hogy ha magunk mögött hagyjuk emberi mivoltunk szégyenteljes látványának maradékát, megszûnik létezni? Pedig nap mint nap szembemegyünk ezzel, amikor kimegyünk a kapun. S ez a jeleneség nem csak ezen a két településen fordul elõ, sajnos. Engedjük, hogy ez határozzon meg minket az idelátogatók elõtt?


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 605. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.