Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.11.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 846. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.11.08. Művelődés

Jubiláló Népzene- és néptánctalálkozó Sepsiszentgyörgyön

A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány 25. alkalommal szervezi meg jövõ hétvégén a sepsiszentgyörgyi Népzene- és néptánctalálkozót. A jubiláló rendezvény kiemelkedõen gazdag programmal és közel száz meghívottal várja a népzene és néptánc szerelmeseit november 8-10. között.
A háromnapos folklórkavalkád november 8-án, pénteken 17 órától Ferencz Csaba Életképek és Forrásvidéken c. fotókiállításaival majd István Ildikó "Utamra indulok" c. lemezbemutató koncertjével indít az Új Stúdióban, 19 órától pedig az újpesti Bem Táncegyüttes mutatja be Adok nektek aranyvesszõt c. elõadását a színház nagytermében. Szombaton reggel 10 órától néptánc-kalákát szerveznek, ezt követõen Pávai István népzene-kutató tart szakmai elõadásokat: 13 órától Lajtha László és az erdélyi népzene, 15 órától pedig A tánckísérõ zenész a néphagyományban címmel. Fekete Réka és Ferencz Csaba Forrásvidéken c. könyvének bemutatójára 17 órától kerül sor a Új Stúdióban, Berecz András mesemondó közremûködésével. A találkozó ünnepi gálamûsorát 19 órától lehet megtekinteni a színház nagytermében, a 60 meghívott hagyományõrzõ zenész és táncos mellett fellép a Bem Táncegyüttes, a Szilak legénytánckar, a Harmadik és Zerkula zenekarok, Berecz András, a Százlábú Néptáncegyüttes, valamint a házigazda Háromszék Táncegyüttes és Heveder zenekar. Mindkét estét hajnalig tartó táncház zárja a színház elõcsarnokában. Hagyományosan a találkozó vasárnapja a gyermekprogramoké, november 10-én reggel fél 10-tõl délután fél 2-ig kézmûves foglalkozások, játékok, Kelekótya koncert, gyermekgálamûsor és táncház várja a legapróbb néptánckedvelõket a Székely Mikó Kollégium konferenciatermébe.
A találkozó megvalósítását a Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Communitas Alapítvány támogatta. Jegyek elõvételben a városi szervezõirodában kaphatók, a találkozó összes programjára 30 lejért bérletet lehet vásárolni. Részletes program és további információk a www.hte.ro oldalon.
A Háromszék Táncegyüttes sajtóközleménye
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 846. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.