Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.03.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 605. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.03.20. Sport

Megváltozott a tilalmi idõszak
A Mezõgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium a 84/2009-es rendeletével módosította a csuka horgászatára vonatkozó tilalom idõszakát. E szerint tilos bármilyen módszerrel csukára horgászni a rendelet érvénybe lépésétõl számított 40 napig. Mivel egy rendelet akkor lép érvénybe, amikor megjelenik a Hivatalos Közlönyben és ez március 9-én történt meg, ezért a tilalom április 18-ig tart és nem március 29-ig ahogy ezt korábban közzétettük. A többi halfajtára érvényes a már ismertetett idõszak, tehát április 13 és június 11 között tilos minden fajta hal, rák, béka (és kígyó) zsákmányul ejtése a kontinentális síkvizekbõl.
Készülnek a biztonsági elemekkel ellátott, névre szóló, hamisíthatatlan, nyomtatott horgászengedélyek. Ezek pontos megszerkesztése érdekében szükség van a tagok személyazonossági igazolványának másolatára és az esetleges kedvezmény jogosultságát bizonyító okmányra. Ezért kérjük mindazokat, akik kifizették a RIKA egyesületnek a tagsági díjat, hogy minnél hamarabb hozzanak be a székhelyünkre egy igazolvány-másolatot és a tanulók egy iskolai igazolást, a nyudíjasok a legutóbbi nyugdíjszelvényt, a rokkantak pedig a betegségüket igazoló orvosi bizonyítványt. A hölgytagok kedvezményhez való jogát nem szükséges dokumentumokkal igazolni.
A nemrég közölt versenynaptár elsõ eseményére rövidesen, április 5-én kerül sor a Pompaházi-tónál. Tavaszi Kupa néven állóvízi horgászversenyt rendezünk az országos szabályzat szerint. Március 21 és 22-én szeretnénk egy nagyobbat lépni a tó Köpec felõli részének kitakarítási folyamatában. Kérjük azokat a tagokat, akik ráérnek és van kedvük egyet mozogni a szabadban, hogy jöjjenek az említett napokon reggel 8 órára a székhelyünk elé.
             Megyes Zoltán


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 605. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.