Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.10.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 844. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.10.25. Magazin

Kitüntették Háromszék mezõgazdaságának nagyjait

"Székelyföldön mindig is voltak jó agrárszakemberek. Gondoljanak csak vissza arra a korszakra, amelyben Kós Károly és kortársai felkészítõket tartottak gazdák számára. Ekkor született meg az iparosított mezõgazdaság, és ekkor lendült fel Székelyföld is" - fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
Az elsõ Háromszéki "Veterán" Mezõgazdászok Találkozóra Sepsiszentgyörgyön került sor, október 18-án, pénteken. A tanácselnök köszöntõjében kifejtette: "Agrárértelmiség szerepvállalására hangsúlyozottan szükség van az elkövetkezõ években. Székelyföld megközelítõleg 150 millió euró értékû, területalapú támogatásban részesül. Fontos ezt okosan felhasználni, de ennek továbbfejlesztése érdekében elengedhetetlen az a szakmai tudás, amelyet az idõsebb korosztály birtokol. Hidat kell teremtenünk köztük és a fiatal gazdák közt, hiszen versenyhelyzetben vagyunk, Háromszék gazdaságának pedig továbbra is fontos támpillérje a mezõgazdaság és az állattenyésztés."
"Azt szeretnénk, hogy egy ilyen jellegû találkozóra periodikusan kerüljön sor" - fogalmazott Könczey Csaba, a Kovászna Megyei Mezõgazdasági Igazgatóság vezetõje.A rendezvény egyik díjazottja a máig is aktívan gazdálkodó, 94 éves báró Apor Csaba agrármérnök volt. Díjat vehetett át Kozma Bélától, a Kovászna Megyei Mezõgazdasági Kamara vezetõjétõl,A gazdák érdekeiért folyatott tevékenységért Ötvös Mózes, a Kovászna Megyei Szarvasmarha Tenyésztõk Egyesületének elnöke.
Kovászna Megye Tanácsa, Sajtóiroda
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 844. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.