Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.10.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 844. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.10.25. Aktuális hírek

A kisbaconi Kompresszor Állomás reggeli munkaülés kezdetének komor csendje jelezte, hogy elment közülünk KÉKESI Laci bácsi. Igen, õ volt Laci bácsi, szolgálati köpenyével, kedves mosolyával, õszülõ halántékkal. A pillanat csendje alatt közös élmények cikáztak a munkatársak emlékezetében. Õ volt az, aki a cég építésétõl nyugdíjazásáig konok komolysággal helyt állt a vezérlõfülke diszpécsereként, pneumatika és hidraulika autodidakta szakembere, mérõ- és ellenõrzõ eszközök képzett mûszerésze.Tudását önzetlenül osztotta meg az õt követõ generációkkal. Nemzedékének olyan tagja volt, akinek szolgaláti, kék köpenye felsõ zsebében különösebb nehézség, vagy ellenállás nélkül váltott a tintaceruza golyós tollra, a logarléc zsebszámológépre. Pillanatkép, hogy a pragmatikus technika mellett érdeklõdéskörében helyet kapott László Gyula Kettõs honfoglalás címû könyve is, amit az átkosban titokban olvasgatott, és kollegáknak kölcsön adott.
Kedves Laci bácsi, döbbenten veszünk tudomást arról, hogy a jövõben esedékes, a kompresszorállomás üzembe tételének ötvenedik évfordulóján, már csak az emlékeinkben veszel részt, amit végtelenül sajnálunk. Nyugodjál Békében!<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 844. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.