Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.09.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 840. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.09.27. Magazin

A mai rohanó világban néha jól esik kicsit lecserélni az autót egy kényelmes kerékpárra, melylyel bárhová, bármikor eljuthatunk felesleges pénzkidobás és erõfeszítés nélkül. Ez az elmúlt hétvégén sem volt másképp, hiszen csapatni bringás gyûlt össze a mobilitás hetével összekötött kerékpáros rendezvényükön. Ezáltal elsõ alkalommal kapcsolódtunk hivatalosan be az Európai Unió által szervezett mobilitási hétbe. 

A városban tett rövid felvonulásunk után fõ úticélunk felé vettük az irányt, az újonnan létesített kisbaconi feredõhöz. Nem hátráltunk meg, kicsik és nagyok egyaránt szorgalmasan tekertünk a zord idõ ellenére is. Örömünkre útközben többen is csatlakoztak hozzánk, elõbb Bibarcfalván, majd a kisbaconi elágazásnál. Együtt mentünk tovább a kisbaconi ifjúsági házhoz, ahol meleg teával vártak bennünket a helyi fiatalok, többségében a Bodvaj egyesület tagjai. A zamatos gyümölcstea elfogyasztása után még pár kilométert tekertünk, hogy megcsodáljuk Benedek Elek meseútját, Mackó bácsi feredõjét és a kisbaconi népi feredõt. Miután mindenki maga kedve szerint körbejárta a feredõ területét és persze kortyoltunk a jó hideg borvízforrásból, elindultunk vissza az ifjúsági iroda udvarára, ahol további kellemes idõtöltésben volt részünk. Elõbb kis csapatunk hozzálátott a bográcsolás elõkészületeihez, miközben kellemes társalgás alakult ki, melyet egy kis jó zene is követett. Ezután a tokány elfogyasztása következett, be is bizonyosodott, hogy a közösen elkészített tokány íze is felemelõbb volt, mint máskor. Az elköltött finom étek után mindannyian szedelõzködtünk, búcsúzkodtunk és indulás elõtt, már a következõ közös program is megbeszélésre került. Elégedetten zárva a napot a délutáni homályban feltöltõdve indultunk haza.
Hálásak vagyunk mindazoknak, akikkel egy kellemes napot tölthettünk együtt, megtiszteltek jelenlétükkel, ezzel is kiállva környezetünk egészsége mellett. Végül köszönetet mondunk fõ támogatóinknak, Ex-Fort K.f.t-nek, az Erpék R.T.-nek, a Baróti Polgármesteri Hivatalnak és nem utolsó sorban partnerünknek, a Bodvaj egyesületnek, akik hozzájárulásukkal még színesebbé tették a napot!
ZIKE<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 840. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.