Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.09.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 839. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.09.20. Közélet

Különbséget kell tenni jó és rossz pályázat között

A.E. Bár merültek fel kérdések, múlt pénteken a helyi tanács mindhárom frakciója egyöntetûen rábólintott arra a határozattervezetre, mely a polgármesteri hivatal által meghirdetett pályázati pénzalap (össz. 40 ezer lej) helyi civil egyesületeknek, egyházaknak való szétosztásáról szólt.

Lapunk 2013. augusztus 30-i számában már beszámoltunk arról, hogy ki az a 28 pályázó, akik között az elbíráló bizottság szétosztotta a 40 ezer lejt, milyen arányban, és ki az a két pályázó, aki nem kapott támogatást.  Pál-Szilágyi Zoltán (RMDSZ), az elbíráló bizottság döntését ismertetve elmondta, 18 kulturális, 5 sport, 5 egyház által benyújtott pályázatot ítéltek nyertesnek, a kulturára összesen 25, a sportra 7, az egyházira ugyancsak 7 ezer lejt adtak. A frakcióvezetõ kitért arra is, hogy a két pályázónak (katolikus és baptista egyház) nem volt teljes a dokumentációja, ezt közölték is az érintettekkel, de õk úgy döntöttek - a megítélendõ összeg nagysága miatt -, hogy elállnak a pályázattól. Idén a jó és a kevésbé jó pályázat között nem voltak pénzben nagy különbségek erre azonban jövõben figyelni fognak, és azon lesznek, hogy az igazán jó pályázatok kapjanak nagyobb anyagi támogatást. Az MPP részérõl Nagy István több pontban is kifogásokat talált a határozattervezetben, továbbá kíváncsi lett volna arra, hogy kik lehetnek pl. a Rügyek és Reménység, a Philadelphia Angels, vagy a Ferenczy Géza elnevezésû egyesületek mögött.  <<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 839. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.