Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.03.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 604. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.03.13. Aktuális hírek

 Február 26-án 16.20 órakor a bölöni rendõrség, a közbirtokosság elnöke és egy erdész közösen elenõrzést tartottak, melynek során azonosították B.P. 42 éves, M.N. 44 éves és M.P. 44 éves bölönpataki lakosokat, akik három szekérrel, összesen 7 méter fát szállítottak,  körülbelül 420 lej értékben. Az azonosítás során kiderült, hogy a személyek nem rendelkeznek semmiféle igazoló okirattal, és a közbirtokosság tulajdonából lopták el a fát. Kivizsgálás folyik ellenük lopás gyanújával.
 Február 27-én a baconi rendõrség azonosította azt a személyt, aki 24-én egy baconi üzletben azzal a kifogással, hogy pénzt akar beváltani becsapta az eláursítónõt, és elszaladt a pénzzel, S.E. 43 éves magyarhermányi lakos személyében. Kivizsgálás folyik ellene csalás gyanújával.
 Március 2-án a baróti és a baconi rendõrök közösen tetten érték L.A. 29 éves magyarhermányi és H.Gy. 41 éves újtusnádi lakost, aki elõbbinél tartózkodik. A két személy a Likat nevû erdõrészrõl kivágott 3 bélyegezetlen tölgyfát. Kivizsgálás folyik a tettesek ellen lopás és törvénytelen fakivágás gyanújával.
 Március 2-án 12-17 óra között a megyei rendõrség munkatársai ellenõrzéseket tartottak erdészeti vonalon. Ez alkalommal azonosították K.K. 48 éves bardoci lakost, aki traktorral szállított 7 méter fát, és nem rendelkezett kísérõ iratokkal. A rendõrök  elkobozták a fát, és büntetési jegyzõkönyvet állítottak ki 1000 lej értékben.
 Március 3-án, délben 13.30-kor N. Cs. baróti lakos értesítette a rendõrséget, hogy ismeretlen tettesek a garázsában levõ autójából elloptak 18 ezer lejt. A helyszínre érkezett rendõrök erõszakos behatolásra utaló nyomokat nem találtak, a tettes a garázsban tartott be nem zárt autóból lopta el a pénzt. Rövid idõre rá a rendõrök azonosították a tettest B.A. 24 éves baróti lakos személyében, aki a sértett fél élettársának fia, 28-án délben 2 órakor behatolt a garázsba, és az autó kesztyûtartójából ellopott 18 000 lejt. A pénzt teljes mértékben visszaadta a tulajdonosnak. Kivizsgálás folyik ellene családon belüli lopás vádjával.
 Március 4-én reggel 8 órakor F.G.C. 31 éves baróti lakos jelentette a rendõrségen, hogy aznap éjszaka, miközben ittas állapotban sorra járta a kocsmákat, ismeretlen tettesek elloptak  a zsebébõl 300 eurót. A kivizsgálás során a rendõrök megállapították, hogy V.P. 31 éves baróti lakos, miután együtt ivott barátjával, ellopta a zsebébõl a 300 eurót, majd beváltotta lejbe. A pénz 25%-át sikerült visszaszerezni, a többit elköltötte.
 Március 4-én 11 órakor M.S. vargyasi lakos értesítette a rendõrséget, hogy a csemetekerten át ismeretlen tettesek behatoltak az udvarra, és több személyes tárgyat loptak el 500 lej értékben. Másnap a vargyasi rendõrök azonosították a tetteseket Ö.J. 15 éves és B.I. 16 éves vargyasi kiskorúak személyében. Az ellopott holmikat a rendõrség visszadta a tulajdonosnak.
 Március 5-én U.E. baróti lakos értesítette a rendõrséget, hogy ismeretlen tettesek az autója csomagterébõl ellpotak két halászbotot. A kivizsgálás során a rendõrök kiderítették, hogy miközben a sértett fél halászott a Rákos palló környékén P. A. 11 éves felsõrákosi kiskorú a csomagtérbõl ellopta a 600 lejt érõ halászbotokat, majd nem sokkal késõbb a faluban árulta õket.
 Március 6-án R.G. értesítette a baróti rendõrséget, hogy 4-én éjszaka 3 órakor, miközben szolgálatban volt az egyik helyi kocsmában, nagyon ittas állapotban bement M.A. baróti lakos, aki alkoholt kért tõle. A kiszolgálónõ nem szolgálta ki itallal, erre a férfi megfenyegette és ököllel megütötte. Az ügyben kivizsgálás folyik fenygetés és testi sértés gyanújával.
 Március 9-én a vargyasi rendõrség azonosította P.I. 21 éves és J.E. 19 éves vargyasi lakosokat, akik 27-én éjszaka behatoltak A. S. lakására és elloptak egy gázpalackot, valamint 40 liter gázolajat. Az ellopott holmikat megtalálta a rendõrség és visszaszolgáltatta a sértett félnek.  Kivizsgálás folyik a tettesek ellen lopás gyanújával.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 604. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.