Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.08.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 834. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.08.16. Művelődés

 Székelyszáldoboson

A Székelyszáldobosi Református Egyház és a Dobos Ifjúsági Csoport hálatelt szívvel köszöni meg Istennek, hogy "Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is." (Máté6:21) mottóul szolgáló alapige jegyében megvalósíthatta 2013. augusztus 8-10. között a Vakációs Biblia-Napokat. A rendezvényen óvodások és kisiskolások vettek részt. Naponta a 12 fõs szervezõcsapat több mint 30 gyerekkel foglalkozott. Minden reggel a gyülekezõ után tornával kezdték a napot, ezután a reggeli áhítatok alkalmával csendesedhettek el, majd a ráhangoló játék után bibliai történetek tanulására került sor az igazi kincs, annak megtalálása és továbbadása témakörökben. Hogy az éhség ne legyen a jókedv elrontója, a gyerekek szendvicset, és fõtt kukoricát ehettek, sõt ropi és rengeteg cukorka is volt a szervezõk zsákjában.
Elsõ nap a lelkes gyereksereg többek között kincskereséssel töltötte a napot, és kincses szatyrot is készíthettek, melybe a három nap alatt összegyûjtött aranymondásokat õrizhetik meg. Majd a szántóföldbe rejtett kincs történetén keresztül megtalálhatták a legnagyobb kincset, Jézus Krisztust. Végül mókás csoki-evõ versennyel zárult a nap.
Az elsõ napi élménydús tevékenységek után a gyerekek nagy lelkesedéssel vágtak neki a második napnak. A templomkertben az emlékmûvekrõl kaptak érdekes beszámolót, majd a parókia udvarán elkészített akadálypályán kellett átjutniuk. Innen a kántori lak épületébe mentek vissza, ahol a gyerekek keresztyén ifjúsági dalok tanulása után a szervezõk elõadásában Máté tanítvány elhívásának történetét tekinthették meg. Ezt követõen szabadtéri játékokra került sor a helyi sportpályán.
A harmadik és egyben utolsó nap eseményeibõl sem maradhatott el a felszabadult jókedv, a játékos tanulás és az elcsendesedés sem. Újabb énektanulás, a már megszokott reggeli torna és az áhítat után, a hangulatfokozás végett, vizes-lufi csatán mérhették össze erejüket a gyerekek. Továbbá a keresztyén nevelés margóján haladva, a gyerekek megtanulhatták a továbbadott kincs értékét, amely ha igazi, akkor soha nem fogy el. Ezek után kézmûves foglalkozások következtek, amelynek keretén belül szebbnél szebb alkotások születtek. Majd énekléssel zárult le a három napos rendezvény.
Záró momentumként Székely Miklós lelkipásztor köszönt el a gyerekektõl, és hívogatta õket a szent hajlékba. Annál is inkább, mert augusztus 18-án a délutáni istentisztelet alkalmával a gyerekek számot adhatnak szüleiknek és a jó Atyának a Biblia-napokon tanultakról.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 834. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.