Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.08.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 834. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.08.16. Aktuális hírek

Augusztus 8-án a baróti rendõrök a forgalom felügyelése közben ellenõrzés céljával megállítottak egy traktort, melyet a vargyasi C.S. vezetett. Az ellenõrzés során kiderült, hogy C.S. nem rendelkezik semmilyen kategóriájú hajtási engedéllyel, a jármûvet a tulajdonos, a köpeci B.P. adta oda C.S.-nek. Hajtási engedély nélküli, közúton történõ vezetés-, valamint jármû odaadása közúton történõ vezetésre olyan személynek, aki nem rendelkezik hajtási engedéllyel - vádakkal folyik kivizsgálás az elkövetõk ellen.
Augusztus 6-8 között megelõzõ akciót szerveztek a megyében a bicikliseket és szekereseket érintõ balesetek elkerülése érdekében. Az akció során 398 esetben bírságoltak, mely közül 99 esetben a biciklisek közúton való forgalmi szabályainak be nem tartása miatt, 129 esetben a szekeresek által elkövetett szabálytalanságok miatt, és 170 esetben más kihágások miatt.
Augusztus 7-én értesült a nagyajtai és baróti rendõrség, hogy augusztus 2-ról 3-ra virradó éjszaka a miklósvári B.I., a nagyajtai K.J., és a bodoki K.S. egy nagyajta melletti esztenáról elloptak egy tehenet, mely egy sepsiszentgyörgyi lakhelyû személy tulajdona. A tehenet eladták 2000 lejért egy bölönpataki személynek. A károsított személy leírása alapján azonosították a tehenet, melyrõl tulajdonosa lemondott már, gondolva, hogy a medve ette meg. Az elkövetõk azonosításán a Megyei Rendõrfelügyelõség különleges akciókért felelõs szolgálata is résztvett. A kárt megtérítették. Minõsített lopás vádjával folyik kivizsgálás.
Augusztus 5-én a bardoci rendõrséget értesítette egy személy, hogy augusztus 4-én a székelyszáldobosi G.V. jogtalanul bement az udvarára, visszautasította a távozást, habár felkérte rá, és meg is fenyegette. Lakhelysértés és fenyegetés gyanújával folyik kivizsgálás.
Augusztus 5-én a nagyajtai rendõrök azonosították a nagyajtai R.J.-t, aki július 26-án egy szekér segítségével 31 bála szénát lopott el, melyeket a volt kollektív épület háta mögött tárolt. A kivizsgálás során kiderült, hogy a bálákat egy középajtai gazda földjérõl lopta el. A 310 lej értékû kárt teljes egészében megtérítették, minõsített lopás gyanújával folyik kivizsgálás ellene.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 834. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.