Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.08.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 834. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.08.16. Közélet

Végéhez közeledik a temetõ melletti park kialakítása

A.E. A Polgártárs Alapítvány és a Mol által a zöldövezetekre meghirdetett pályázatot a Városi Sportklubon keresztül sikeresen megpályázó Zöld Ifjak Környezetvédõ Egyesülete (Zike), az elmúlt idõszakban az új park kialakításán dolgozott. Bár a városi tanácsban megoszlottak a vélemények az épülõ park fontosságáról, (a Magyar Polgári Párt frakciója nem támogatta a park létesítésére vonatkozó határozatot) illetve a mellette levõ Millennium-i emlékmû “kiszabadításáról,” Ráduly Róbert, Zike elnök szerint eddig túlnyomórészt pozitív volt a visszajelzés az itt élõ emberek részérõl.

Ráduly arról is tájékoztatott, hogy a munka rájuk esõ részét õk megcsinálták, de itt nem ér véget a feladatuk, ahogyan eddig, továbbra is öntözni és gondozni fogják a parkot, közösen a polgármesteri hivatallal. A három hónap alatt a területrendezés mellett virággruppokat alakítottak ki, élõsövényt, fákat, orgonát ültettek. Ezt követõen a sétáló sávokat jelölték ki, és kövezték le, majd az egész területet beültették fûvel, a napokban kihelyezték a padokat is.
“Eddig minden a tervek szerint haladt, a pályázat összértéke 16 ezer lej, amibõl kilencezer támogatás. A park alakítását jövõben tovább szeretnénk folytatni, az egyesületünket az idén sikerült bejegyeztetnünk, így 2014-ben a mellette levõ, bekerített részre is akarunk pályázatot letenni. Reméljük, addig a tanácsosok is rábólintanak arra, hogy a város megvásárolhassa magának a területet.” - mondta Ráduly, aki egyben reményét fejezte ki, hogy az emberek a szívükbe zárják majd a parkot, és megõrzik az utókor számára.
Hogy mi lesz az új park neve, egyelõre még nem döntötték el, a Zike és a Polgármesteri Hivatal az egyik közösségi oldalon névadási felhívást tett közzé, eddig három lehetséges név merült fel: Zike Park, Millennium-i park, Zöldikék. A parknál azonban még akad tennivaló, Szakács László alpolgármesternél a park elõtt lévõ autópark sorsáról érdeklõdtünk, aki elmondta, az idei költségvetésbe nem tették bele az autóparkot. Így ez csak jövõben lesz meg, addig is, ki kell hogy ássák a vízelvezetõ sáncot, arról azonban nem tudott pontos adatokkal szolgálni, hogy nyitott, vagy fedett lesz-e az árok.

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 834. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.