Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.08.09.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 833. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.08.09. Közélet

A.E. Érthetõek, de mégis bonyolultak - fogalmazta meg tömören észrevételeit a regisztrációs dokumentumokkal kapcsolatosan az EMNP helyi vezetõsége. Éppen ezért a Néppárt bármilyen tájékoztató információt szolgáltat azon személyek számára, akiknek gondja adódik a kitöltéssel. Az elnök, Szép Béla, valamint Kencse Sándor alelnök többször is kihangsúlyozta, a tanácsadásban szó sincsen politikáról, õk nem befolyásolnak senkit abban, hogy jövõben kire szavaz majd az anyaországi választásokon, bárki fordulhat hozzájuk bizalommal.


Erdõvidéken eddig közel 3.000 honosítási kérelmet állítottak össze, ezeknek a személyeknek a Magyar Kormány választási irodája múlt héten kezdte el postán küldeni a jövõ évi választáshoz szükséges regisztrációs leveleket. “Arra kérek mindenkit, hogy éljen szavazati jogával, ebben a levélben nem arra kíváncsiak, hogy kire fognak szavazni, ezzel a regisztrálással vehetnek részt a jövõ évi választásokon.” - tájékoztatott a kedden tartott sajtótájékoztatón Szép.
A levelek pontos címre mennek, minden 17. életévét betöltõ személy kitöltheti, de azok a 16 évesek is jogosultak a kitöltésre, akik házasok. Elsõsorban azoknak érdemes kitölteni, akik élni akarnak szavazati jogukkal, a regisztrációs lapokat a választások elõtt 15 nappal kell visszaküldeni - mondta a sajtó képviselõinek Kencse.
Elmondták azt is, hogy többen kérdezték, hogy mi van azzal, akinek még nincs meg a lakcímkártyája? Azok a személyek a honosítási okirat számát elég, ha feltüntetik. Megtudtuk azt is, hogy a 2014-es választásokra az EMNP Magyarországról még nem kapott felkérést egyetlen párttól sem, ezért mostanáig senki mellett nem kampányoltak.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 833. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.