Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.08.09.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 833. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.08.09. Közélet

Mikor szûnik meg a vízelvevés a városban?

A.E. A fentebb említett kérdés nagyon sok baróti lakósban fogalmazódott meg az elmúlt idõszakban, ugyanis a régi vízvezetékek nagyon elhasználódtak már, a teljes rendszer sürgõsen cserére szorul, ám a 198 milliárd lejes pályázatból nem sokat valósítottak meg eddig az elmúlt hat évben. A csövek szakadoznak, és nem egy alkalommal fordult már elõ, hogy víz nélkül maradt az egész város, ami bizony rengeteg kellemetlenséget okozott fõként a tömbházakban élõk számára. Az új városvezetés tavaly hozzákezdett a vízvezeték cseréjéhez Baróton a Rózsák terén, amit sikerült befelyezni, ám ezzel még nem sikerült megoldani a város “vizes” gondjait. A vízvezetési munkálatokat ráadásul az is hátráltatja, hogy a kormány az elmúlt idõszakban elég kevés pénzt ultalt ki a munkálatok finanszírozására, többek között ennek is köszönhetõen állnak a munkálatok. A feltúrt és poros városkép pedig egyáltalán nem nyerte el a tanácsban székelõ ellenzék tetszését, kifogásaiknak többször is hangot adtak, mondván, olyan dologba kezdett bele a polgármester, aminek nem látja a végét, és túlságosan elbizakodottan és elhamarkodottan döntött akkor, amikor feltúratta a Rózsák-terét, illetve a központot.
A múlt hónap végi tanácsülésen Lázár-Kiss Barna polgármester elmondta, idénre a fejlesztési minisztérium 600 ezer lejt utalt ki a víz- és csatornahálózat munkálatainak folytatására, ez az összeg azonban kevés, hiszen ebbõl a tavaly elvégzett munkát is ki kellene fizetni. Ezért az Iskola Campus építése következtében felhalmozott adósság fedezésére letett pénzösszeg jó részét csoportosítják át ide, és költik a városi vízhálózatra.
Az összeg körülbelül 370 ezer lej, ez azért is volt lehetséges, mivel a Campus munkálatait végzõ udvarhelyi cég nem tartotta be ígéreteit, és nem szállította le az építõanyagot, - amiben eredetileg megegyeztek a felek, - így az adósság törlesztésére szánt pénzösszeget erre költi a polgármester.
A munkálatokat tehát elvileg folytatni lehet, a központ jelen pillanatban is fel van túrva, ami miatt múlt hétvégén egy idõre ismét szünetelt a vízszolgáltatás. Szakács László alpolgármester elmondta, a mostani gödröt nem csak az elosztóberendezés miatt ásták, hanem amiatt, hogy a református templomot is a rendszerre csatlakoztassák, ugyanakkor ide aknát is akarnak létesíteni, amibõl az öntözést oldanák meg, a gödröt a napokban betemetik. A rendszerre szerelt elosztóberendezésnek köszönhetõen, (ami miatt az aszfaltot is át kellett vágni a központban) úgy néz ki, kiküszöbölhetõ lesz, hogy egy csõrepedést követõen víz nélkül maradjon Barót - legalábbis ezt állítják az illetékesek.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 833. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.