Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.08.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 832. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.08.02. Sport

Mert fontos néha összetartozni is

Véget ért az erdõvidéki horgászverseny, mely a köpecbányai tavon lett megszervezve az ANTALFISH horgászbolt jóvoltából. Névsorolvasás, kis eligazítás, és sorshúzás után, aki megtehette, megivott egy pohár finom házi pálinkát, és elfoglalta a kihúzott helyét, majd kezdetét vette az etetés, és a horgászat.
A verseny nagyon jó hangulatban telt, egy ötórás fordulóból állt, és a legtöbb kifogott hal számított a gyõztes helyezésnek. A pontyok nem voltak “közremûködõek”, senki nem fogott egyetlen példányt sem, így aki az elsõ perctõl a kishalakban látta a megoldást, annak bejött a számítása, mert ez bizonyult nyerõnek.
Nem volt könnyû a horgászat, mivel a bányató aljzata tele van törésekkel, és ha nem volt pontos a beállítás, a keszegek, sügérek sem jelentkeztek.Voltak, akik kimondottan pontyra horgásztak végig, azok most rosszul jártak, mivel nem jelentkezett egy sem, annak ellenére, hogy a tó híres a kapitális példányairól, és nem ritkák a 2-3 kilogrammos pontyok sem. Igaz, egész Erdõvidéken, sõt, országszerte panaszkodnak a tavakon, hogy a nagy meleg végett nem eszik a hal.
A türelmes horgászatot, és a meleget enyhítette a standokban felszolgált hideg csapolt sör, mely növelte a verseny hangulatát, majd öt óra pecázás után elkészült a finom kaja, és véget ért a horgászat. Mérlegelés következett, majd mindenki helyet foglalt a sörsátrak alatt, és egy pohár házi pálinka mellett elfogyasztotta a szakácsunk által elkészített ízletes ételt.
Az élményeket már a hideg csapolt sör mellett újságolta mindenki a sörsátrak árnyékában, majd eredményhirdetés következett, és az elsõ három helyezettet díjazták a Heineken Románia jóvoltából. A harmadik helyezett Gál András lett, a második Takó Tibor, míg az elsõ helyezett Kiss Ferenc lett, kinek sikerült a versenyt megnyernie.
Gratulálunk a dobogósoknak, és gratulálunk az összes versenyzõnek a kitartásért, és a részvételért. A verseny végén a hõség pár horgászt a tó mellé csábított, kik nem tudtak ellenállni a hûsítõ víznek, így jó fürdés után felfrissülve folytatták a sörözést. Mint minden versenyen, ezen sem lehetett mindenki gyõztes, viszont a jó hangulat, a finom kaja, a hideg csapolt sör, az együtt eltöltött pár óra mindent kárpótolt.
Köszönjük mindazok segítségét, akik részt vállaltak a verseny lebonyolításában, köszönjük az ANTALFISH horgászboltnak a szervezést, az anyagi támogatást, a RIKA horgászegyesületnek, hogy a tavat rendelkezésünkre bocsájtotta, Nicolae Matei (Matyi) horgásztársunknak az önzetlen segítségét, hogy biztosította a sátrakat, és a sörcsapot, és megszervezte a nyerteseink díjazását a Heineken Románia jóvoltából.
A szakácsunk, Deák Levente külön oklevelet kapott a finom kaja elkészítéséért, ezúton is köszönjük a segítségét.
Reméljük mindenki jól érezte magát, jól szórakozott, jót pecázott, és sikerült egy kellemes napot eltöltenünk együtt, barátok közt.
A teljes képgaléria az Erdõvidéki horgász facebook oldalán az albumok alatt megtekinthetõ.
Találkozunk egy következõ versenyen, addig is görbüljön a bot!
Á. Ferenc
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 832. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.