Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.08.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 832. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.08.02. Közélet

Csillogó autók felvonulása kápráztatta el Barót lakosságát szombaton, az idén elõször megszervezett BMW Találkozó kezdõ momentumaként. A huszonkét BMW-tulajdonos a város alsó bejáratánál, a benzinkútnál gyülekezett a déli órákban, innen indulva vonultak autóikkal a település utcáin, majd azokat a helyszínen, a sportpályán sorakoztatták fel. Lukács Kinga Zsófia, a rendezvény konferálója Sebastian Vettel szavaival nyitotta meg a rendezvényt: "Nem elég a gyors autó, ahhoz, hogy nyerj, elõbb célba is kell érni." Majd ezt követõen Barót elsõ BMW-s találkozójának támogatóit részesítette elismerõ szavakkal. Mint mondta, az EX-FOR Kft., a Zöld Út Kft., az ERPÉK Rt., a Metabond Románia Kft., a baróti EvCsib élelmiszerüzlet, a Zsombori Csaba vezette BigWest Kft., a Borbáth Alpár vezette SpeedMobile telefonszervíz és -bolt, a Larapinta Kft., valamint Vásárhelyi Béla, Ágoston Annamária és Barót Város Polgármesteri Hivatala akik hozzájárulása nélkül nem jöhetett volna létre az esemény, melynek szervezését a már gyermekkora óta BMW-rajongó Antal József vállalta magára. Antal József a BMW márkájú autók rabja lett már 2 éves korában, mikor édesapja, Antal István 1992-ben megvásárolta Barót második BMW-jét, egy 316i (E28) típust.
A program bikinis lányok show-jával kezdõdött: az ifjú hölgyek maguk választhatták ki, melyik autót szeretnék megmosni a jelenlevõ huszonkettõbõl. Alapos mustra után a hölgyek egy 525-ös, 2006-os évjáratú, fekete BMW-t szemeltek ki maguknak. Örülhetett a tulajdonos, a Csíkmadarasról érkezõ Horváth Balázs, de a közönség sem gyõzött betelni a hosszas produkció látványával.
Ebédszünet után a Miss BMW versennyel folytatódott a mûsor. Ezúttal a három tagból álló zsûri elõtt az autóknak már nemcsak esztétikai, de szakmai szempontból is vizsgázniuk kellett. Kövér Albert, Vásárhelyi Béla és Antal József a motorháztetõk alá is benéztek, a motorok hangját is meghallgatták - alapos mérlegelésük alapján a Miss BMW titulust ifj. Antal István járgánya - egy 2003-as, 320i típusú, M-packet tuninggal rendelkezõ BMW - nyerte el. A második díjat az autómosással már kitüntetett Horváth Balázs gépkocsija érdemelte ki, a harmadik helyezett László Hajnal autója lett.
Különdíjat kapott a legfiatalabb versenyzõ, a 4 éves Kurta Anetta, dicséretben részesült Hoffmann István (a baróti Hoffmann családnak 1990 óta több BMW-je volt (1990: 323i, E28-cápa, gyári M-tuning; 1994: 316, E30-mackó; 1997: 318, E28-cápa; 1998: 320i, E30-mackó, 2000: 323i, E30-mackó, 2003: 518i, E34; 2003: 520i, E34; 2009: 318, E46), Dimény Albert, a TA-Technix cég autója, Benedek Richárd és Hermány Gábor. A többi résztvevõ emléklappal térhetett haza.
A rendezvény végén Antal József elégedetten nyugtázta, hogy a tizennégy baróti BMW-tulajdonosból ugyan nem volt mindenki jelen, ellenben akadt olyan résztvevõ - Dakó Ervin -, aki nemrég vásárolt BMW-t, részben azért sürgetve a vételt, hogy a verdával részt vehessen a találkozón. Neki és mindenki másnak - külön a Brassó és Hargita megyékbõl érkezõnek - megköszönte a részvételt, megígérve, hogy jövõ év júliusának elsõ hétvégéjén ismét találkozhatnak majd Baróton a bajor autómárka szerelmesei. A szervezõk<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 832. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.