Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.07.26.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 831. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.07.26. Közélet

Új borvízfürdõ épül Kisbaconban

A.E. Augusztus 7-17 között fürdõépítõ kalákára kerül sor Kisbaconban, a nem mindennapi eseményre a község segítõkész emberei mellett a szervezõk egész Erdõvidékrõl szívesen látják a kalákázni vágyókat, annál is inkább, mivel a megvalósítást nemcsak a nagybaconiak, kisbaconiak, hermányiak élvezhetik, hiszen a turizmus szempontjából az egész régióra pozitív hatással lehet a kezdeményezés. A szervezõk a munka mellett esténként vacsorával és kulturális, valamint szabadidõs tevékenységekkel igyekeznek majd színesebbé tenni a kaláka mindennapjait. A kezdeményezést a megyei tanács támogatja, a terveket a megalapozott szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkezõ magyarországi Ars Topia Alapítvány készítette, aki a kaláka egyik szervezõje, továbbá partnerek a nagybaconi polgármesteri hivatal, helyi közbirtokosságok és civil szervezetek is.


“Nagy József, a megyei tanács alelnöke keresett meg ez ügyben, majd az anyaországi Ars Topia Alapítvány kurátorával, Herczeg Ágnes kurátorral is egyeztettünk a Székelyföldi Fürdõ és Tájépítõ kalákáról, ami most a kisbaconi borvíznél lesz megszervezve. A megyei tanács támogatása mellett a fürdõ építéséhez szükséges faanyag elõteremtését helyi erõforrásokból fedezzük, ezt a kisbaconi és a magyarhermányi közbirtokosságok vállalták magukra.” - tájékoztatott Simon András, Nagybacon község polgármestere. Az elõljáró örül, hogy végre sikerül újjávarázsolni az egykor szebb napokat is megélt kisbaconi gyógyfürdõt. Ugyanakkor követendõ példának és gesztusnak tartja a közbirtokosságok hozzáállását és támogatását, egyben reméli, hogy a munka gyümölcse beváltja majd a hozzá fûzött reményeket.
A tervek szerint a tíz nap alatt a kisbaconi borvíznél egy öltözõkabinokkal ellátott teljesen új borvízfürdõt építenek, emellett felújítanák a gyógyfürdõt, itt egy kisebb medencét, valamint ösvényeket és parkolót alakítanak ki.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 831. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.