Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.07.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 830. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.07.19. Közélet

Barót és Szarvas városok közel két évtizedes testvértelepülési kapcsolatát továbbfejlesztve és építve kötött együttmûködési megállapodást az Erdõvidék és Oltmente településeit magába foglaló Alutus Regio Egyesület, illetve a magyarországi Békés megye középnyugati részének közigazgatási egységeit LEADER térségbe összefogó Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesület. Az együttmûködési megállapodás értelmében a közeljövõben mindkét fél pályázatot fog benyújtani saját illetékes hatóságához, amelyek sikeres elbírálását követõen egy-egy, a partnerek térségeiben fellelhetõ, természeti és épített örökségeket, kulturális és gasztronómiai termékeket, valamint turisztikai attrakciókat és szolgáltatásokat népszerûsítõ reklámfilm készül, amelyeket az együttmûködõ felek kölcsönösen terjesztenek majd térségeikben.
A két egyesület elnöke, Demeter János és Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere kézjegyeivel szentesített együttmûködés célja - a térségeket ismertetõ filmek elkészülése mellett - a határon túli, illetve az anyaországi magyarsággal való kapcsolatok ápolása, újabb kapcsolatok kialakítása, a létezõ testvérvárosi kapcsolatok bõvítése és erõsítése (Barót-Szarvas), a potenciális látogatók, turisták, illetve befektetõk megszólítása. A turisztikai ágazat szereplõinek népszerûsítése révén a kezdeményezés remélhetõleg hozzájárul a kistérségek látogatói számának növeléséhez és az infrastrukturális fejlesztésekhez is. Az együttmûködési projekt további fejleményeirõl az elkövetkezõkben tájékoztatjuk az érdekelteket.

ANTAL Esztilla, ügyvezetõ igazgató<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 830. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.