Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.07.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 830. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.07.19. Közélet

Baróti ló kapta az aranyparipa díjat

A.E. Erdõvidéki lovasok is képviselték a régiót a múlt hétvégén megrendezett Székely Vágtán. A vargyasi és a baróti lovas, bár nem jutott tovább a saját futamából, az egyik ló mégis díjjal térhetett haza, kiérdemelvén az idei aranyparipa díját, mely a legápoltabb és a legjobb állású lónak járt.

Tofán András, – aki az idén a Székely Virtus Hagyományõrzõ Egyesület huszárhadnagyaként vett részt a Reménység névre hallgató lóval – az eseményen elmondta, az idei vágta is nagyszerûre sikeredett, a szervezõk sok pénzt és idõt öltek a versenypálya kialakításába, és mindez nem hiába történt, hiszen a tavalyinál jobb minõségû pálya várta a lovasokat. Vargyast Trinfa János, Barót várost a 18 esztendõs Tofán Imola képviselte, Nana nevû lipicai lovával. Imolának ez volt az elsõ versenye, csoportjában a negyedik, míg János a harmadik helyen végzett. A fiatal lány ezzel az eredménnyel Barótról elsõként tudott felmutatni értékelhetõ eredményt a Székely Vágtán. 
A hétvége eseményeinek másik Erdõvidéket is érintõ mozzanata az aranyparipa díj odaítélése volt, ezt az elismerést Nagy József, a megyei tanács alelnökének a tulajdonában levõ Nana nevû lipiciai ló kapta. “Hogy évrõl-évre a barótiakat mindig új ló, lovas képviseli, az nem azért van, mert esetleg az eddigiek rosszak lettek volna, mi nem a megfelelõ lovast keressük, hanem a megfelelõ lovat az ilyen versenyekre. Hogy most Imola képviselte Barótot, azért is történhetett meg, mert a tavalyi versenyzõ, Nagy Dániel tanulmányi kötelezettségei miatt nem tudta vállalni a megmérettetést.” - tájékoztatott Tofán.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 830. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.