Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.07.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 829. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.07.12. Sport

Nyolc nap nyolc keréken a nagyvilágban

Jól kezdődött a nyári nagyvakáció 17 Mozaikos tanulónak, hiszen az Európa Kupára igyekezve nyolc napos utazásban volt részük. A baróti Tanulók Klubja középiskolás és általános iskolás csapatai a Magyar Látványtánc Szövetség által meghirdetett Európa Kupán vett részt Biró Réka, Kolcza Rebeka, Hajdó Anetta, Virág Orsolya, Lőrincz Bernadett, Vincze Gréta, Virág Csilla, Szabó Szabina (aki ott ünnepelte 18. születésnapját együtt a csapattal), Bartis Evelynn, Zsigmond Róbert, Pető Zsuzsa, Pünkösti Mónika, Gál Maczkos Örs, Pető Melinda, Simon Lavinia, Hegedűs Szilárd, Balázsi Erika. Június 26-án, szerdán indultunk két autóval Hajdó Zoltán és B. István által vezetett nyolc keréken, biztonságban utaztunk, köszönet ezért. Az első éjszaka a Margittai termál strandon telt a kényelmes napozóágyakon, a forró vízben való lubickolás után. Utunkat Budafok fele vettük, hisz az Európa Kupát Budapesten rendezték meg. A baróti kvalifikálás nyomán először Romániából hat csapat vett részt: Bârlad, Balánbánya, Bukarest, Gyulafehérvár, Marosvásárhely, mindenki nagyon jól teljesített. Nekünk, barótiaknak két első hely, négy arany minősítés, egy második és egy harmadik hely, valamint egy különdíj jutott, ez igen jó eredmény egy ilyen kicsi városnak. A gálaműsoron készült felvételt a Duna tévé október 12-én közvetíti, ahol a baróti középiskolások aerobic gyakorlata is látható. Utunkat Szlovákia felé folytattuk, hogy meglátogattuk kedves párkányi barátainkat, akikkel nemsokára újból találkozunk, hisz a polgármester személyesen hívott meg az őszi városnapokra. Hazafele meglátogattuk Budapesten az országházat és a Pál utcai fiúk Grundját, a Prater utcai iskolát, ahol Nemecsek Ernő még mindig játszik az üveggolyókkal. Az érmihályfalvi tornateremben pihentünk egy éjszakát, hogy másnap a Tordai hasadékot megcsodálhassuk. Innen a hazafele vezető út hosszú és nyűgös volt, de Oklándon kellett egy kényszerpihenőt vennünk, így értünk haza a Tanulók Klubja elé, ahol egy nagy torta fogadott Mozaik felírattal, a nagybaconi Pető Annamária részéről, köszönet érte, jólesett.
Hogy ez a hosszú út így összejött, sok embernek kell megköszönnöm, a Mozaik csoport nevében Barót város polgármesterének, Lázár Kiss Barnának, Csiki Lászlónak, a középiskola igazgatójának, Dimény Jánosnak, a magyar oktatásért felelős államtitkár asszonynak, Hoffman Rózsának, a Nemzeti Összetartozás Bizottság elnökének, személyesen Potápi Árpád elnök úrnak, a sepsiszentgyörgyi Tanulók Palotája igazgatójának, Kerekes Jenőnek, a sok sok szülőnek, és a velünk utazó Pető Irénkének is.
Olgi néni
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 829. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.