Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.07.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 829. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.07.12. Közélet

Újabb elõrelépés a bibarcfalvi fürdõ ügyében

A.E.Akárcsak a baróti strand, a bibarcfalvi fürdõ sorsát is hétrõl-hétre figyelemmel kísérik az itt élõk, vagy éppenséggel témát szolgáltat a helyi vagy megyei médiában. A több, mint ötvenmilliárd lejes beruházás valóban megér ennyi figyelmet, ráadásul, ha az elõre eltervezett dolgok megvalósulnak, akkor újra régi fényében tündökölhet az egykor szebb napokat megért borvízfürdõ. A baróti elöljáró szerint szinte biztosra vehetõ, hogy a fürdõre letett uniós pályázat nyertes lesz.


“Megjött az átirat Gyulafehérvárról, amelyben kérik a bibarcfalvi borvízfürdõ mûszaki tervének az elkészítését, amelyet szeptember közepéig le kell adnunk. Úgy gondolom, hogy szinte biztos, hogy egy nyertes pályázat a miénk, és mivel Uniós pályázatról van szó, ezért nem gondolom azt, hogy az utolsó pillanatban változna a helyzet.
Számításaim szerint, ha minden a tervek szerint halad, akkor jövõ év tavaszán már alá is írhatjuk a szerzõdést a beruházásról, melynek értéke meghaladja az 50 milliárd régi lejt”. Az 52%-os önrésszel (33 milliárd lej) kapcsolatosan elmondta, nem hiszi, hogy ez gondot okoz, ha sikerül megtalálni a megfelelõ anyagi forrásokat, akkor nem jelenthet ez az összeg fennakadást, ugyanis nem egybõl kell kifizetnie ezt a városnak. Amennyire bizakodó a polgármester, épp annyira szkeptikusan viszonyul a fürdõs pályázathoz az MPP frakcióvezetõje. Többször is hangsúlyozta, bár a városban egyesek megnyert pályázatokról beszélnek, az új városvezetésnek az elmúlt egy év alatt egy pályázatot sem sikerült megnyernie. Meglátása szerint a bibarcfalvi strandról szóló uniós pályázat sem más, mint mesemondás, ezért a polgáriak nem is támogatják.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 829. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.