Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.07.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 829. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.07.12. Közélet

Elkezdõdött a strandszezon Baróton

A.E. Reggel tíztõl este kilenc óráig tart nyitva a héten megnyitott városi strand Baróton, ottjártunkkor a nagy medencének a feltöltése éppen a végéhez közeledett, így lapzártánk után csütörtökön már javában úszkáltak a medencében. Bár a többszöri nyitás elhalasztás, valamint a körülötte kialakult politikai hûhó miatt sokan továbbra is fenntartással kezelik a megnyitással kapcsolatosan felröppent híreket, most minden jel arra mutat, hogy beindul a strandszezon városunkban is. A létesítmény mûködtetését, a medencék tisztítását, a gépház kezelését Gazdag Álmos és Lázár László végzi, a fürdõzõk biztonságát ifj. Pethõ Mihály felügyeli.

Érdeklõdõkben szerdán déltájban sem volt hiány, szinte félóránként újabb és újabb érdeklõdõk érkeztek, zömében fiatalok, és arról érdeklõdtek a helyszínen lévõ illetékesektõl, hogy mikor nyílik immáron meg a létesítmény. “A felnõtteknek (18 éven felül) tíz, 14-18 év között 5 lej a napijegy, 12-14 év között a fürdõzni vágyók csak a szülõk, a helyszínen adott írásos beleegyezésével strandolhatnak. A belépés karszalaggal lesz megoldva, a strandra bérletet is lehet váltani.” - tájékoztatott Gazdag, aki még elmondta, a nagymedence után a kicsi feltöltése következik. Az elfogadott mûködési szabályzat szerint 5, 10, 15 napos bérleteket lehet majd kedvezményesen váltani (10, 15, 20%-ban), kedvezményben részesülnek még az egyetemisták, és a 18 éven felüli diákok, valamint a hat éven aluli gyerekek. Azzal kapcsolatosan, hogy a feltöltött medencét miért kell leengedni, Lázár-Kiss Barna polgármester elmondta: “Végre tiszta vizet önthettünk a bazinba, mostantól lehet strandolni. Szeretnénk egy feltöltéssel kivinni az idei szezont, ezért is döntöttünk a nagymedence vizének a leengedése mellett. A klór mennyiségét naponta fogjuk ellenõrizni, ezt a baróti vízház laboránsai végzik, a megyei Sanepid is rendszeresen vízmintát vesz majd, hogy elejét vegyék az esetleges fertõzéseknek. Bízom benne, hogy a létesítmény népszerû lesz nemcsak a fiatalok körében, és beváltja a hozzá fûzött reményeket”.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 829. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.